Blum Tandem Plus 566H Blumatic Tip-on - 450 t/m 750 mm - volledig uittrekbaar - max 50 kg - productafbeelding - 566H-C01+Tipon Zoom

Blum Tandem Plus 566H Blumatic Tip-on - 450 t/m 750 mm - volledig uittrekbaar - max 50 kg

De Blum 566H.C01 Tandem geleiders met Tip-on mechanisme worden gekenmerkt door zeer soepele loopeigenschappen en hoge kwaliteit, waardoor ze een meubelleven lang meegaan. De geleiders worden volledig uit het zicht gemonteerd, doordat de lade op de geleiders ligt. Door het gebruik van koppelingen om de lade aan de geleiders vast te zetten zijn de geleiders zeer gemakkelijk te monteren en ook weer uit te nemen. Het 566H.C01 type is daarnaast voorzien van Blumatic techniek waardoor de lade zelfsluitend is. Verder is deze geleider uit te rusten met Tip-on. Hierdoor gaat de lade bij licht indrukken een paar centimeter uit zichzelf open. U heeft dus geen greep meer nodig op het ladefront. De geleiders zijn verkrijgbaar in lengtes van 450mm tot en met 750mm en zijn volledig uittrekbaar. De geleiders hebben een maximale draagkracht van 50Kg.

Ask a question (8)

Prijs zoals samengesteld: Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Informatie

Merk
Blum
Blum
Art. Nr.
566H-C01+Tipon
Prijs per
set

* Verplichte velden

Prijs zoals samengesteld: Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Blum
Beschrijving
Details

Blum Tandem 566H-C01 Blumatic ladegeleiders met Tip-on mechanisme

Deze ladegeleiders van de Oostenrijkse producent Blum is een hoogwaardig systeem dat veelvuldig wordt toegepast op keuken en badkamer lades. De geleiders zijn voorzien van het Blumatic zelfsluittechniek waardoor de lade zelfstandig sluit. Daarnaast is zijn deze geleiders uit te rusten met het Blum Tip-on mechanisme. Dit mechanisme opent de lade een paar centimeter wanneer u de ladefront licht indrukt. Een greep op de lade wordt hiermee overbodig.

Specificaties systeem

Maximale draagkracht: 50kg
Uittrekwaarde: 100%. Geleiders met een inbouwlengte van 500mm schuiven dus ook 500mm naar buiten
Verkoopeenheid: per set. 1 set = 1 lade (let op! vergeet niet de linker en rechter koppeling mee te bestellen)
Materiaal: staal verzinkt
Lagering geleiders: rollagering
Montage: verdekt aan onderzijde van de lade.
Verstelbaarheid: Maximale hellingshoekafstelling 5,3mm. Maximale hoogteverstelling 3mm (op de koppelingen)
Inbouwbreedte: 51mm
Minimale benodigde inbouwdiepte: nominale lengte geleiders + 3mm

Hoe plaats ik mijn bestelling / wat is nodig voor uw oplossing?

Stap 1: Kies de inbouwlengte van de geleiders. 1 set geleiders is 1 lade.
Stap 2: Kies het Tip-on mechanisme
Stap 3: Kies de linker koppeling. Koppeling wordt aan onderkant lade bevestigd en zorgt voor de vast verbinding van de lade met de ladegeleiders.
Stap 4: Kies de rechter koppeling. Koppeling wordt aan onderkant lade bevestigd en zorgt voor de vast verbinding van de lade met de ladegeleiders.
Stap 5: Kies de synchronisatieset. Deze set heeft u alleen nodig wanneer uw lade breder is dan 500mm.

Wat krijgt u geleverd?

Wanneer u een complete set besteld bestaat deze uit een set ladegeleiders (stap 1), het Tip-on mechanisme (stap 2), de linker en rechter koppeling (stap 3 en 4). Optioneel kunt u nog een synchronisatieset meebestellen (stap 5). Deze heeft u alleen nodig indien uw lade breder is dan 500mm.

Waarvoor is het systeem niet geschikt?

Deze ladegeleiders zijn niet geschikt wanneer u weinig tot geen ruimte tussen onderkant lade en bodem van de kast heeft. U verliest ongeveer 2,75cm met deze geleiders. Deze geleiders zijn niet geschikt voor lades zwaarder dan 50Kg

Welke producten koop ik bij dit systeem om het geheel compleet te maken?

Mocht u nog geen lade hebben heeft u naast de geleiders nog plaatmateriaal nodig om een lade mee te maken. Daarnaast kunt u bij ons meubelgrepen bestellen om aan het ladefront te monteren.

Montage advies

Belangrijk aandachtspunt bij monteren van deze geleiders is dat de geleiders zelf netjes horizontaal en parallel gemonteerd zitten, daarnaast is de positionering van de koppelingen aan de lade erg belangrijk. De zijwanden van de lade mogen bij deze geleiders maximaal 16mm dik zijn (per kant). Kijk voor alle details in de gedetailleerde montagehandleiding die u kunt vinden bij de downloads. 

Berekeningen

Maximale ladebreedte = binnenmaat kast - 42mm (is binnenafmeting lade)
Maximale lengte geleiders = binnenmaat kast - 3mm 
Maximale diepte lade = lengte van de geleiders - 10mm (ladefront wordt niet meegerekend)

Waarom ladegeleiders bij Ironw@re

- Persoonlijk advies is waar wij voor staan.
- Uitgebreide kennis van ladegeleiding en de toepassing daarvan.
- Zeer ruim assortiment, zodat wij u in vrijwel iedere situatie kunnen helpen.
- Snelle levering uit eigen voorraad.

Technische informatie
Technische informatie
Producent Blum
Lagering geleider kogel lagers
Uittrekwaarde volledig uittrekbaar
Inbouwlengte (mm) Nee
Materiaal en finish staal verzinkt
Maximale belasting 31 t/m 50 Kg
Montage aan bodem lade
Opties Druk open / Tip on
Hoogte 27
Dikte 21
Reviews
Youtube
Productvragen

Productvragen

Is er een risico dat ik de ladegeleider te ver uit trek?
De geleiders zijn uitgerust met stevige eindaanslagen die de extensie begrenzen en voorkomen dat de telescoopgeleider uit elkaar loopt.
Kan ik de ladegeleiders ook vlak / plat monteren?
Ja dat kan met onze kogel gelagerde varianten. Dit staat per ladegeleider duidelijk aangegeven bovenaan de productpagina of in de tabel op de categoriepagina. De rollen (met wieltjes) gelagerde ladegeleiders kunnen niet plat / vlak / horizontaal worden gebruikt. Let op: de maximale belasting halveert bij plat gebruik. Tevens neemt de doorbuiging flink toe.
Kan ik ook maatwerk Ladegeleiders bestellen?
Bij de meeste van onze ladegeleiders is maatwerk mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij onze klantenservice. Minimale aantallen zijn vaak wel van toepassing.
Krijg ik korting als ik grotere aantallen bestel?
Als u eenmalig of repeterend grotere aantallen nodig heeft maken wij graag een offerte voor uw wens. Graag vernemen wij ook waarvoor u de geleiders gaat gebruiken. Advies voor de juiste ladegeleider voor uw wens/toepassing is ons vak.
Waarop zijn de draagvermogens van de ladegeleiders gebaseerd?
De draagvermogens zijn gebaseerd op basis van rechtopstaande montage. We gaan uit van een gelijkmatig verdeelde belasting. Ook wel een Q last genoemd. Als u met een puntbelasting te maken heeft graag contact zoeken met onze klantenservice voor het beste advies voor uw situatie.
Wat houdt ' 100% extensie' / uittrek lengte in?
100% extensie houdt in dat de lade volledig uitgetrokken kan worden. Ook wel volledig uittrekbaar genoemd.
Wat is de maximale doorbuiging?
De maximale doorbuiging bedraagt maximaal 1% van de inbouwlengte. voorbeeld: 400 mm = 4 mm doorbuiging. Als de ladegeleiders plat (vlak) worden gemonteerd is dit zo'n 8%.
Zijn de ladegeleider bestand tegen trillingen? Bijvoorbeeld bij inbouw in een bedrijfswagen.
Zo goed als alle ladegeleiders zijn prima bestand tegen trillingen van bijvoorbeeld voertuigen. Bij extreme trillingen van bijvoorbeeld aggregaten of motoren of gelijksoortige, adviseren wij u de industriële telescoopgeleiders te kiezen.
Downloads
Feedbackcompany

9,1 / 10

Gebaseerd op 1553 beoordelingen

Prive: "Prima"

12 feb. 2020

Wim: "zoals het moet zijn, top"

12 feb. 2020

anonymous: "Zeer snel geleverd. Wel vervelend om een paar schroefjes in een grote doos te moeten ontvangen. Had in een enveloppe gekund en dan ook veel goedkoper verzonden kunnen worden."

11 feb. 2020

Hulp nodig?

Twijfel niet en bel direct!
Onze medewerkers staan voor u klaar

085 - 001 30 80