Onze leveringen gaan ondanks de Corona Crisis gewoon door.
Meer informatie klik hier

sluiten ×

Softclose schuifdeursysteem plafondhoog max 50 kg - rail lengte max 600cm

Systeem 0600 is een functioneel en hoog kwalitatief voor plafondhoge schuifdeuren voorzien van ABS deurdemping. Voor het systeem zijn verschillende optionele onderdelen verkrijgbaar zoals speciale montageprofielen voor wandmontage. Doordat de wielen van de loopwagens zijn gemaakt van nylon, en ieder wiel is voorzien van een gesloten kogellager schuift het systeem geruisloos. De demper is verkrijgbaar meerdere versies, voor demping naar één kant of naar twee kanten.

Ask a question

Prijs zoals samengesteld: Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Informatie

Merk
Koblenz
Koblenz
Art. Nr.
0600-50-ABS
Prijs per
per set

Prijs zoals samengesteld: Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Koblenz
Beschrijving
Details

Softclose schuifdeur systeem voor plafondhoge binnendeuren 0600/50 ABS 

Het systeem 0600/50 ABS van de Italiaanse producent Krona-Koblenz is een hoogwaardig schuifdeur systeem voor plafondhoge binnendeuren met demping naar één of twee kanten. De loopwagens zijn gemaakt van aluminium, de wielen zijn ieder voorzien van een kogellagering en hebben een nylon loopvlak. Het nylon loopvlak in combinatie met de aluminium rail zorgt dat het zeer geruisloos loopt. De bovenzijde van de rail is voorgeboord, dit maakt het mogelijk de rail rechtstreeks tegen bovenliggend detail te monteren. De meegeleverde speciale ophanging moet in de bovenkant van de deur worden ingewerkt, en zorgt ervoor dat de deur vlak onder de rail komt te hangen.


Specificaties systeem

Maximaal deurgewicht: 50kg
Minimale deurdikte: 28mm
Materiaal: geanodiseerd aluminium en kunststof
Lagering loopwagen: ieder wiel voorzien van een gesloten kogellager
Softclose demping: naar één of twee kanten. Let op; afhankelijk van deurbreedte


Hoe plaats ik mijn bestelling?

STAP 1 Kies de ophanging.

Welke types ophanging zijn er? 
- 1ABS - Systeem met demping naar één kant. Let op! Deuren moeten minimaal 678mm breed zijn. 
- ABSU - Systeem met demping naar twee kanten. Let op! Deuren moeten minimaal 804mm en maximaal 1011mm breed zijn. 
- 2ABS - Systeem met demping naar twee kanten. Let op! Deuren moeten minimaal 1012mm breed zijn.

STAP 2 Kies de lengte van de rail.

Naast de ophanging dient u ook een rail te kiezen. Rail zijn er in verschillende lengtes.  De rail zijn van aluminium, en dus makkelijk door u zelf op de gewenste maat af te zagen. Mocht de exacte benodigde lengte voor u er niet bij staan, kies dan dus de grotere maat die qua afmeting het dichtstbij ligt. Rail zijn beschikbaar in lengte 200, 300, 400 en 600cm. De lengte van de rail is de deurbreedte x2, bij dubbele deuren is dit deurbreedte x4.


Wat krijgt u geleverd?

De ophangsets bestaan uit twee loopwagens, één of twee dempers (afhankelijk van uw keuze), twee speciale ophangbeugels voor montage ingewerkt in de bovenkant van de deur, twee eindstops voor montage in de rail en een ondergeleider. De rail wordt geleverd op de bestelde lengte. 


Waarvoor is het systeem niet geschikt?

Deze systemen zijn bedoeld voor houten binnendeuren. U kunt ze dus niet buiten toepassen, en niet voor glazen deuren gebruiken. Daarnaast dient u de opgegeven draagkracht niet te overschrijden. Het systeem is bedoeld voor situaties waarbij u de deur vlak onder de rail wilt laten hangen. Dit is meestal het geval wanneer de rail wordt ingewerkt in het plafond. In alle andere gevallen kunt u beter voor een normaal schuifdeursyteem kiezen.


Welke producten koop ik bij dit systeem om het geheel compleet te maken?

Om het systeem compleet te maken heeft u nog de juiste schroeven nodig om de rail mee te monteren. Welke schroeven u nodig heeft is afhankelijk van de ondergrond waar u de rail aan monteert. Daarnaast heeft u nog de schroeven nodig om de ophangbeugels bovenop de deur te monteren. Mocht u zelf nog geen deur hebben, maken wij u graag een vrijblijvende aanbieding voor een deurpaneel. Naast het deurpaneel heeft u ook deurgrepen nodig voor de bediening van uw schuifdeur. Ook hier helpen wij u graag mee verder.


Montage advies

Wanneer u de rail tegen het plafond wilt monteren kan dit via de voorgeboorde gaten in rails. Let wel op dat de rail perfect waterpas gemonteerd wordt. Is uw plafond niet geheel waterpas kunt u tussen rail en plafond uitvullen met stelplaatjes.

Monteert u de rail tegen de wand heeft u meerdere mogelijkheden. U kunt een houten balk tegen de muur monteren. Aan de onderkant van de balk kunt u vervolgens de rail monteren.

Daarnaast zijn er verschillende muurbeugels verkrijgbaar bij dit systeem;
– Niet verstelbare wandmontage beugel 0500/4, voor deuren niet dikker dan 24mm
– Verstelbare wandmontage beugel 34033003, voor deur tot max 64mm dik
– Verstelbaar montageprofiel 0500/M (zelfde lengte als de rail), voor deur tot max 54mm dik

In bovenstaande voorbeeld is geen rekening gehouden met eventuele plint of koplat op uw muur. Als u een plint hebt moet u onze beugel 34033003 kiezen. Advies om minimaal 5 mm ruimte tussen wand (met evt plint) en binnenzijde deur aan te houden, in verband met eventueel krom trekken van uw schuifdeur. 


Waarom schuifdeur systemen bij Ironw@re

Persoonlijk advies is waar wij voor staan. Dit in combinatie met onze kennis van schuifdeur systemen en de toepassing daarvan zorgen dat u altijd weet waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Daarnaast hebben wij een zeer uitgebreid assortiment zodat wij u in vrijwel iedere situatie kunnen helpen. Wij ontzorgen u compleet door naast de systemen en de deuren en het deurbeslag aan te bieden. Inmeten en installeren van de deuren en/of deursystemen nemen wij u ook graag uit handen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Technische informatie
Technische informatie
Producent Koblenz
Stijl beslag Nee
Deurgewicht 50 kg
In of voor wand Nee
Montage rail aan plafond
Opties in te werken in verlaagd plafond, softclose (deur wordt laatste paar cm afgeremd en dicht getrokken)
Lagering kogellagers
Hangend / onderlopend hangend systeem
Materiaal en finish Nee
Toepassingsgebied binnen
Materiaalsoort deur hout
Reviews
Youtube
Productvragen

Productvragen

Geen vragen
Downloads
Feedbackcompany

9,1 / 10

Gebaseerd op 1630 beoordelingen

Peter: "Super goed materiaal en snel geleverd!"

31 mei 2020

peter van der Toorn: "snelle en correcte levering"

31 mei 2020

Jan Hein Hoogendoorn: "Prima, nette levering van het juiste product. "

31 mei 2020

Hulp nodig?

Twijfel niet en bel direct!
Onze medewerkers staan voor u klaar

085 - 001 30 80