voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Vragen over schuifdeuren

Hoe meet ik een opening in wand of muur?
Zie onderstaande afbeelding om te zien hoe u de grootte van de grove opening nauwkeurig kunt meten. Meet eerst de breedte tussen de noppen van de deuropening driemaal (afbeelding 1) en noteer de kleinste van de drie metingen. Ten tweede, meet de hoogte aan beide zijden (afbeelding 2) en noteer de kleinste meting.   
Welk schuifdeursysteem moet ik kiezen?
Er zijn verschillende variaties in schuifdeuren, zowel esthetisch als technisch. 
Elke schuifdeur oplossing kenmerkt zicht met zijn eigen eigenschappen Schuifdeuren zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:    - Standaard hangend - In de wand - Onzichtbaar - In plafond - Onderlopend (ensuite) - Symmetrie - Parallel - Voor buiten   Bekijk alle schuifdeur oplossingen op onze website Uw situatie heeft veel invloed om de toepasbaarheid van een schuifdeur.  
Bij Ironw@re bent u op het juiste adres voor een compleet assortiment. Wij kunnen u volledig...
Welke deuren zijn geschikt als schuifdeur?
Met een stompe binnendeur kan u een schuifdeur maken mits deze een stabiele opbouw heeft.  Let op: Gebruik geen board deuren van een Bouwmarkt. Deze deuren hebben grote kans op kromtrekken, in een schuifdeursysteem wilt u dit risico niet lopen. Ironw@re voert alleen deurpanelen met een hoogwaardige stabiele opbouw die geschikt zijn als schuifdeurpaneel. 
Waarom een schuifdeur?
Een schuifdeur zorgt voor ruimtebesparing ten opzichte van een normale scharnierende deur. Ook zal een schuifdeur een echte eye-catcher zijn in uw interieur. Er zijn veel soorten schuifdeuren mogelijk van in de wand tot onzichtbaar. Bekijk alle type schuifdeuren online bij Ironw@re.  Wij kunnen u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze.
Hoe zwaar mag een schuifdeur zijn?
Elk schuifdeursysteem is berekend voor een bepaald deurgewicht. Bekijk dus altijd eerst voor welk deurgewicht uw schuifdeursysteem geschikt is. Voor hout: deuren tot 231,5 x 93 zijn voor 95% niet zwaarder dan 50 Kg. Massieve deuren of deuren met glas in lood kunnen zwaarder zijn. Voor glas: glas van 10-12mm dik weegt ongeveer 25-28 Kg per m2. Voorbeeld: glas van 231,5 x 93= 58 Kg. Vraag uw glashandel naar het exacte gewicht bij twijfel Wilt u weten hoe zwaar uw deur is? Gebruik onze deurgewicht calculator in de footer.
Hoe maak je een schuifdeur tochtvrij?
Bij een schuifdeur die voor de wand langs schuift zal er altijd sprake zijn een kier tussen muur en deur. Dit is niet ideaal t.o.v. tocht of geluidsdichtheid.
Het plaatsen van een stofborstel of valdorpel kan dit verminderen. Wilt u geen risico op tocht of geluidsdichtheid dan is een schuifdeur in de wand de beste keuze! 

Bekijk...
Wat heb je nodig om zelf een schuifdeur te maken?
Om zelf een standaard schuifdeur te maken heeft u de volgende onderdelen nodig: 
Bij Ironw@re heeft u benodigde onderdelen van hoge kwaliteit snel besteld, ook kunnen wij u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze.1. SchuifdeurrailsEen schuifdeurrails om de deur te geleiden. 
De rails kan op verschillende manieren worden gemonteerd, tegen uw muur met wandbeugels of aan of in uw plafond. 2. Ophangset/wielenVerbinding tussen deur en rails 3. OndergeleidingZodat de schuifdeur niet kan gaan zwaaien  4. DeurpaneelEen hoogwaardig deurpaneel die geschikt is als schuifdeurpaneel.
Geen board deuren van een Bouwmarkt. Deze deuren hebben grote kans op kromtrekken...
Hoe werkt een schuifdeursysteem?
Schuifdeuren zijn er in veel verschillende variaties, zowel esthetisch als technisch.
Bekijk alle schuifdeur oplossingen op onze website Een standaard schuifdeursysteem bestaat uit drie componenten:1. SchuifdeurrailsEen schuifdeurrails om de deur te geleiden. 
De rails kan op verschillende manieren worden gemonteerd, tegen uw muur met wandbeugels of aan of in uw plafond. 4. Ophangset/wielenVerbinding tussen deur en rails. 3. OndergeleiderZonder ondergeleiding zal een schuifdeur gaan zwaaien.
Alleen ingelogde gebruikers kunnen vragen stellen