voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Lades in trap
Maak je trap compleet met traplades! Zo zorg je voor meer opbergruimte zonder veel ruimte in te leveren.

Handleiding traplades maken

         

Heeft u een trap met daarachter onbenutte ruimte? Met deze traptredenkast tutorial maakt u uw trap zowel multifunctioneel als trendy. Wij zullen u stapsgewijs naar een mooi eindresultaat begeleiden door middel van een uitgebreide handleiding. In deze handleiding zullen wij gebruik maken van een lade met de maten X, Y, Z, maar in uw project kunt u natuurlijk de maten aanpassen naar uw situatie. Is uw renovatie compleet? Monteer eventueel leuke extra’s zoals ledverlichting in uw lade!


Voorwaarden om te starten

  • Mocht de trap een nieuwbouwtrap betreffen en nog niet geschilderd zijn, doe dat dan eerst
  • Er is voldoende ruimte achter de trap voor de lade
  • Bij een schuin wegdraaiende trede moet een schuine lade worden gemaakt


Checklist benodigdheden

Materialen

2 geleiders per lade
10-20 (hout) schroeven per laden
Houtlijm
Witte of transparante kit
Hout (MDF of Multiplex)

Gereedschap

Boormachine met volle accu
Potlood
Meetlint
Handcircelzaag
Winkelhaak
Bovenfrees *
Tip! Maak een foto van deze checklist met je mobiele telefoon

Stappenplan voor maken van traplades

1

Werkvoorbereiding

Voordat je begint met je project is het altijd belangrijk om eerst een duidelijk beeld te krijgen van het project. Begin met het maken van een duidelijke tekening van de situatie.

2

Inmeten

Het is van groot belang dat je nauwkeurig alles opmeet. Voordat je de ladekast bouwt, moet je de afstand tussen de binnenzijde van de liggers en de afstand van de bovenkant van een traptrede tot de onderkant van het volgende traptrede meten. Bepaal de vereiste afmetingen met behulp van de formule in de materialenlijst.

3

Ladekast achter trap

Om ervoor te zorgen dat de ladegeleiders goed aan de trap gemonteerd zijn, is het in de meeste gevallen nodig om een extra montagepunt ta maken achter te trap. je kunt dit eenvoudig realiseren door 2 plankjes evenwijdig aan uw trap te monteren. Het is zeer belangrijk dat deze plankjes evenwijdig staan, je zou door middel van dwarsbalkjes tussen de planken kunnen realiseren.

4

Lade maken

Bij het maken van de lade is het cruciaal om eerst goed naar de afmetingen van de geleiders te kijken, wij bieden deze namelijk aan in verschillende breedte. Neem de breedte van je trap en haal hier 2 maal de breedte van de breedte van één ladegeleider vanaf. Dit is de buitenmaat voor je lade.

1) Begin met het op maat zagen van uw stuk hout. Zaag eerst 4 stroken met de hoogte van de lade. Zaag vervolgens twee van deze stroken tot de breedtemaat X en twee tot de diepte maat Z. Monteer de 4 panelen tot een rechthoek.

2) Maak nu het onderste paneel op maat, zodat deze precies in het rechthoek past. Schroef het onderste paneel vast aan het rechthoek, zodat deze stevig vast zit.

5

Geleiders bevestigen

1) Neem uw ladegeleider en bevestig deze met schroeven aan uw trap. Kies een hoogte en monteer de geleiders aan beide zijden van de trap op dezelfde hoogte.

2) Monteer nu de geleiders met schroeven aan de wanden van de lade. Neem dezelfde hoogte als in stap 1, zodat de lade precies in het gat in de trap past.

Heeft u een vraag of komt u er niet uit?
Neem gerust contact met ons op!

Aanbevolen producten

Deze 6112 ladegeleider is een geruisloze en zeer goed gelagerde geleider met stalen kogellagers met Softclose. Zowel in meubelbouw als industrie een zeer populaire ladegeleider.

Deze ladegeleiders van Topslide zijn 3- delige robuuste ladegeleider. Geruisloos en zeer goed gelagerd met stalen kogellagers met een maximale belasting van 75 KG.