voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Uitschuifbare plank
Voeg een uittrekplank toe aan uw bureau, kast of tafel en berg uw pc, monitor, printer etc. eenvoudig op uit het oog.

Handleiding uitschuifbare plank


Een uitschuifplank biedt veel voordelen. Met een uitschuifplank kunt u grote veelgebruikte voorwerpen eenvoudig uit het oog werken. Dit kan in een kast, een dressoir of in de keuken. De mogelijkheden zijn oneindig, zo wordt een uitschuifplank veel toegepast voor printers, televisies, monitoren en huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten en broodmachines. Maar uitschuifplanken kom je ook tegen in walk-in closets, onder wasmachines, bij modelbanen, in dressoirkasten en in campers, caravans of slaapkamers.

Wij helpen u graag met het realiseren van een mooie oplossing voor uw situatie. In deze handleiding zullen wij u begeleiden met uw keuze voor de bij u passende oplossing.Checklist benodigdheden

Materialen

2 geleiders (zie de  bestellijst   )
Houtschroeven
Houten plank (voorkeur Multiplex)

Gereedschap

Boormachine
Potlood
Meetlint
Winkelhaak
Tip! Maak een foto/screenshot van deze checklist met je mobiele telefoon

Stappenplan voor maken van een uitschuifplank

1

Werkvoorbereiding

Voordat u begint met uw project is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van het project. Begin met het maken van een duidelijke tekening van de situatie.

2

Inmeten

Het is van groot belang dat u nauwkeurig alles opmeet. Voordat u de uitschuifplank maakt, is het belangrijk de breedte en diepte van de opening goed op te meten. Omdat de ladegeleiders onder de plank komen is het mogelijk de plank groter te maken dan bij geleiders aan de zijkant. Om klemming te voorkomen adviseren wij rondom 0.5 cm speling te hanteren.

3

Ladegeleiders bevestigen

Wij adviseren de ladegeleiders vlak te monteren op de bodem van de kast, dit levert namelijk esthetisch het beste resultaat. Het kan ook aan de binnenwanden van de kast, maar dan zijn de ladegeleiders in het zicht. De geleiders zijn te demonteren in 2 delen.
Bevestig de buitenzijde van de geleiders aan de bodem van uw kast, bevestig het uitschuifgedeelte van de geleider aan de onderzijde van de plank.
-Teken de juiste positie af en monteer de geleiders.
-Trek vervolgens de geleiders uit en teken op de plank af waar dat deze gemonteerd moeten worden.
-Let er bij het bevestigen op dat de 2 delen van de geleider goed uitgelijnd zijn!

4

Bevestigen

Houdt de plank op de juiste positie om de geleiders in elkaar te schuiven. Schuif de 2 delen van de geleider in elkaar zodat deze in elkaar klikken.

Heeft u een vraag of komt u er niet uit?
Neem gerust contact met ons op!

Aanbevolen producten

Deze 758 ladegeleiders van Topslide zijn telescoopgeleider voor zwaardere toepassingen. Geleider is maximaal belastbaar tot 120Kg en daarnaast ook nog eens zeer compact. De perfecte geleider voor meubels waar een zwaardere geleider nodig is.

De 6163 geleider is een 3- delige robuuste ladegeleider. Geruisloos en zeer goed gelagerd met stalen kogellagers met een maximum draagkracht van 90 KG.