Onze leveringen gaan ondanks de Corona Crisis gewoon door.
Meer informatie klik hier

sluiten ×

Onzichtbaar schuifdeursysteem - impressie Zoom

Sale

Onzichtbaar schuifdeursysteem voor schuifdeur minimaal 70 cm en maximaal 110 cm breed - max 80 Kg - compleet met demping naar 2 zijden

- Voor deurbreedte max 110 cm breed
- Uniek onzichtbaar systeem
- Schuift strak langs muur 
- Softclose naar beide zijden
- Bekijk onze inspiratie pagina

Ask a question (4)

Normale prijs: € 341,75

Special Price Excl. BTW: € 245,00 Incl. BTW: € 296,45

Voor 22.00 uur besteld verwachte levering op Donderdag 29 oktober 2020 - (29-10-2020)
  • Koop 3 voor € 235,00 (€ 284,35 incl. BTW) per stuk. en bespaar 5%

Informatie

Merk
Ironw@re
Ironw@re
Art. Nr.
1400/1100
Prijs per
set
Ironw@re
Beschrijving
Details

Onzichtbaar schuifdeursysteem voor binnendeuren
Uniek schuifdeursysteem waar niks van de techniek zichtbaar is op de wand. 
Op de wand komt op één plaats een rol -geleidingssysteem. Boven in de deur moet een profiel worden ingefreesd, het profiel hangt op het rol-geleidingssysteem. Hierdoor is niets te zien van het systeem. Het schuifdeursysteem bestaat uit een rail van 110cm (inkortbaar), de rolgeleiding voor op de wand, twee onderlopende wielen, twee stuks softclose dempers en een ondergeleider inclusief onderrail voor montage onderin de deur. U zou optioneel nog de onderrail voor op de vloer mee kunnen bestellen. Dit is echter alleen nodig wanneer u een zachte ondervloer heeft, bijvoorbeeld tapijt.

Mocht u zelf nog geen deur hebben, maken wij u graag een vrijblijvende aanbieding voor een deurpaneel. Naast het deurpaneel heeft u ook deurgrepen nodig voor de bediening van uw schuifdeur. Ook hier helpen wij u graag mee verder.

Montage advies
Bij montage van dit onzichtbare schuifdeursysteem is het zeer belangrijk dat de rol-geleiding op de wand goed verankerd zit. Deze mag niet bewegen ten opzichte van de wand. Belangrijk is dus ook dat de wand voldoende houvast heeft om deze geleiding goed vast te kunnen zetten. Let wel op dat de rol-geleiding perfect waterpas gemonteerd wordt. Voor het monteren van de bovenrail in de deur moet er een uitsparing gemaakt worden. Belangrijk is dat er voldoende hout in de bovenkant van de deur zit, zodat deze uitsparing gemaakt kan worden. U kunt deze rail gemakkelijk via voorgeboorde gaten tegen de deur schroeven. De onderlopende wielen moeten in een uitsparing onderin de deur gemonteerd worden, tussen deze twee wielen in wordt de onderrail (voor onderin deur) ingewerkt. Deur kan tot 2mm omhoog versteld worden. 

Berekeningen

Deurbreedte 
Afhankelijk van uw situatie is de deurbreedte: 

1. Als u een doorgaande wand hebt waarbij deur uw wand moet overlappen: Deurbreedte = netto doorgang + 50mm + 50mm 
Bij deze situatie zal uw schuifdeur 120mm in de opening blijven staan.


Als uw deur op een haakse wand uitkomt: Deurbreedte = netto doorgang + 50mm2. Als u een doorgaande wand hebt waarbij deur uw wand moet overlappen: Deurbreedte = netto doorgang + 50mm + 110mm 
Bij deze situatie zal uw schuifdeur 60mm in de opening blijven staan.


Als uw deur op een haakse wand uitkomt: Deurbreedte = netto doorgang plus 110mm

3. Als u de opening volledig open wenst moet de plaat met twee wielen die de deur langs de wand begeleid naast uw opening worden gemonteerd en moet de schuifdeur  breder worden gemaakt. U heeft daar wel de ruimte nodig naast de opening om de deur dan volledig open te kunnen schuiven. Deurbreedte = netto doorgang plus 50mm + 170mm Bij deze situatie zal uw doorgang volledig vrij zijn.

Als bij sluiten deur op haakse wand uitkomt: deurbreedte = netto doorgang + 170mm

Deurhoogte
Deurhoogte = sparingshoogte in wand - 10 + 60 mm

* Schuifdeur kan ook 2,5 cm onder plafond (bijna plafondhoog). De plaat met wielen op de muur MOET dan naast de opening in de wand worden gemonteerd. De deurbreedte is dan berekening nummer 3 van voorgaande uitleg.  Let op: bij plafondhoge opening / schuifdeur zal in de ruimte waar de deur NIET voor de wand langs schuift de rails achter op de schuifdeur zichtbaar zijn als de schuifdeur gesloten is.

Technische informatie
Technische informatie
Producent Ironw@re
Stijl beslag industrieel, modern
Deurgewicht 80 kg
In of voor wand voor de wand
Montage rail weggewerkt in deur
Opties softclose (deur wordt laatste paar cm afgeremd en dicht getrokken)
Lagering kogellagers
Hangend / onderlopend onderlopend systeem
Materiaal en finish aluminium natuurkleurig
Toepassingsgebied binnen
Materiaalsoort deur hout, houten frame met glas
Reviews
Youtube
Productvragen

Productvragen

Op de afbeeldingen van het onzichtbare schuifdeursysteem is te zien dat deze niet helemaal tot het plafonds gaat. Is dit eventueel wel mogelijk met dit systeem?

Jazeker dat kan. 1,5 cm vrij houden van plafond ivm de montage wel belangrijk. Verder wel belangrijk om te weten dat u als u in de ruimte bent waar de deur niet voor de wand langs schuift u een stuk van de aluminium rails zal zien als de schuifdeur dicht is. Achterop de schuifdeur zit immers een aluminium rails ingewerkt. Ofwel u accepteerd dit ofwel u maak in de opening een plint die dit afdekt.

Het onzichtbare schuifdeursysteem is erg mooi. Het wordt echter maar over een korte lengte geleid middels 2 wieltjes. Is het ook degelijk en voldoende bestand tegen krachten dwars op de deur? Bijvoorbeeld als je er een keer per ongeluk tegenaan stoot? blijft de rolrichting voldoende vast en gaan er in de loop van de tijd geen speling en daarmee afwijkingen in richting ontstaan?
Jazeker. Zit ook plaat met wielen bovenop de wand die deur op zijn plek houd. Verder onderin en sleuf in de deur en een NOK op de grond. Deur kan geen kant op. Loopt zeer rechtlijnig. En is instelbaar.
In welke richtingen is de deur instelbaar? In de tekeningen zie ik een mogelijkheid van hoogteverstelling +/- 2 mm. Zijn er nog andere instelmogelijkheden, of is dat niet nodig en is de deur goed genoeg parallel aan de muur te monteren?

Blok op wand kan in meerdere richtingen versteld worden:
- omhoog en omlaag om goed in rails in deur aan te sluiten
- links van wand af of naar wand toe
- rechts van wand af of naar wand toe
- of dus in geheel van wand af of naar wand toe (als links en rechts even ver van wand af worden gesteld)

Kan dus perfect met wand uitgelijnd worden.

Is het mogelijk iets van tochtstrips of borstels bij te bestellen?
Downloads
Feedbackcompany

9,1 / 10

Gebaseerd op 1701 beoordelingen

Ben Vos: "Prima, Betrouwbaar"

27 okt. 2020

Van baast: "Geweldig"

17 okt. 2020

Ed Klinkenberg: "Snel en op tijd. Miste wel de haakse ophang beugeltjes maar dat is opgelost. Wel stickers die moeilijk te verwijderen zijn. Veel werk. "

17 okt. 2020

Hulp nodig?

Twijfel niet en bel direct!
Onze medewerkers staan voor u klaar

085 - 001 30 80