voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Enkele schuifdeur voor de wand tot plafond

Keuzehulp schuifdeur tot plafond

Schuifdeur voor de wand maken tot plafond
Heeft u een open verbinding tussen uw woonkamer & keuken, slaapkamer & badkamer of ergens anders in huis? Wij helpen u graag met het realiseren van een bij u passende oplossing. Op deze pagina willen wij u specifiek helpen bij het kiezen van een systeem dat geschikt is voor montage van een enkele schuifdeur voor de wand tot het plafond, zoals te zien is op de illustraties.


Voorwaarden project

Wilt u gebruik maken van deze oplossing, houdt er dan rekening mee dat dit systeem de volgende eigenschappen heeft.

- Minimale deurdikte = 25 mm
- Maximale gewicht van schuifdeur = tot 120 KG per deur
- Voldoende ruimte om de deur naar de zijkant te schuiven

Montage van schuifdeursysteem

1

Bepaal uw deurhoogte

Uw deurhoogte is afhankelijk van de hoogte van uw plafond.

Deurhoogte = plafondhoogte – 56* mm (zie illustratie ter verduidelijking)
Deurhoogte = De hoogtemaat van uw deur

*Deze 56mm houdt rekening met:
-Ruimte kier vloer tot onderzijde deur
-Ruimte om deur te stellen tussen bovenzijde deur en rail
-Ruimte voor de rail zelf


2

Bepaal uw deurbreedte

Met het bepalen van uw deurbreedte dient u rekening te houden met:
-Breedte van deuropening
-Overlap sluitzijde van deur met wand, 1 tot 3 cm, i.v.m. licht en tocht kier
-Overlap openingszijde om de vloergeleider te bevestigen (5cm)

Deurbreedte = Deuropening + 5cm + (1 tot 3)* cm
*Houdt u van minimalistisch, dan is het mogelijk om 1 cm aan te houden, anders adviseren wij u standaard 3 cm te hanteren.

Heeft u al een deur en moet u de deuropening nog maken. Houdt er dan rekening mee dat u de deuropening 8 cm(5cm+3cm) smaller maakt dan uw deur.

3

Zaag uw bovenrail

Uw bovenrail is tweemaal de deurbreedte van stap 2.
U kunt een aantal cm extra nemen, indien u hiervoor de ruimte heeft.

4

Montage aan plafond

Voor het bevestigen van de rail aan het plafond adviseren wij een bevestigingspunt om de 30 cm, dit zorgt voor een evenredige belasting aan de muur. U kunt eventueel de rail afwerken met een plint, waardoor het schuif mechanisme verborgen wordt voor het oog.
Kiest u ervoor om de rail op een andere manier te bevestigen, houdt er dan rekening mee, dat u minimaal 5 mm tussen de deur en de wand moet houden, i.v.m. het eventueel kromtrekken van de deur.

TIP:
Zorg dat uw rail altijd waterpas hangt, controleer uw plafond met een waterpas en vul uw rail indien nodig uit.

5

Monteer de deur

Nu u de rail heeft gemonteerd, kunt u de geleverde schuifdeurbevestigingsplaten bevestigen op de bovenzijde van uw deur. Houdt er rekening mee, dat deze 5 cm van de rand gemonteerd dienen te worden. Deze 5 cm heeft u nodig voor een goede gewichtsverdeling en om de eindstop in de rails te monteren.

6

Montage onder-geleider

Voordat u de deur op kunt hangen, dient u eerst een groef in de onderzijde van uw deur te maken. Deze groef moet 7 mm breed en min 20 mm diep worden. U kunt deze groef maken met een bovenfrees, of een cirkelzaag. Houd in beide gevallen rekening met u geleidingslat, als u deze aan de verkeerde zijde zet, dan loopt uw frees of zaag weg en dit zorgt voor een onnauwkeurig resultaat. Iedere oneffenheid in uw groef kan zorgen voor niet lineaire beweging van de deur.

7

Bevestiging geleider

Bevestig uw geleider aan de grond, lijn deze uit met de voorzijde van het kozijn en met het midden van uw groef (uit stap 6). Voordat u de geleider vast maakt, controleer met een waterpas of de deur waterpas hangt.

8

Hang uw deur op

Als u alle voorgaande stappen succesvol heeft doorlopen, dan kunt u de deur erin hangen door eerst de hang-rol in de rail te schuiven. Vervolgens hangt u de deur aan de hang-rol en kunt u deze stellen met een steeksleutel, door de moeren aan- of losser te draaien. Bevestig als laatste de demper als stop aan het uiteinde van de rail.

9

Monteren van handgreep/slot

Het type handgreep op een schuifdeur in de wand is anders dan bij een conventionele deur. Een normaal handvat belemmerd de deur om volledig te openen. Daarom bieden wij inbouwgrepen aan, deze kunt u optioneel bestellen in de bestellijst.

Er zijn aparte sloten voor schuifdeuren:
- Bekijk alle schuifdeursloten


Schuifdeursystemen plafondhoog