Artikel nr.
1400/1800

Onzichtbaar schuifdeursysteem schuifdeur minimaal 70cm maximaal 182 cm breed - Max 80 Kg - compleet met demping naar 2 zijden

          review(s)
Verkocht per: set
Voor 22.00 uur besteld verwachte levering Dinsdag 22 June - (22-06-2021)
€ 400,47
- +

- Voor deurbreedte max 182 cm breed
- Uniek onzichtbaar systeem
- Schuift strak langs muur 
- Softclose naar beide zijden
- Bekijk onze inspiratie pagina

Gegevens

Onzichtbaar schuifdeursysteem voor binnendeuren 
Uniek schuifdeursysteem waar niks van de techniek zichtbaar is op de wand. 
Op de wand komt op één plaats een rol -geleidingssysteem. Boven in de deur moet een profiel worden ingefreesd, het profiel hangt op het rol-geleidingssysteem. Hierdoor is niets te zien van het systeem. Het schuifdeursysteem bestaat uit een rail van 180cm (inkortbaar), de rolgeleiding voor op de wand, twee onderlopende wielen, twee stuks softclose dempers en een ondergeleider inclusief onderrail voor montage onderin de deur. U zou optioneel nog de onderrail voor op de vloer mee kunnen bestellen. Dit is echter alleen nodig wanneer u een zachte ondervloer heeft, bijvoorbeeld tapijt. 

Mocht u zelf nog geen deur hebben, maken wij u graag een vrijblijvende aanbieding voor een deurpaneel. Naast het deurpaneel heeft u ook deurgrepen nodig voor de bediening van uw schuifdeur. Ook hier helpen wij u graag mee verder. 

Montage advies 
Bij montage van dit onzichtbare schuifdeursysteem is het zeer belangrijk dat de rol-geleiding op de wand goed verankerd zit. Deze mag niet bewegen ten opzichte van de wand. Belangrijk is dus ook dat de wand voldoende houvast heeft om deze geleiding goed vast te kunnen zetten. Let wel op dat de rol-geleiding perfect waterpas gemonteerd wordt. Voor het monteren van de bovenrail in de deur moet er een uitsparing gemaakt worden. Belangrijk is dat er voldoende hout in de bovenkant van de deur zit, zodat deze uitsparing gemaakt kan worden. U kunt deze rail gemakkelijk via voorgeboorde gaten tegen de deur schroeven. De onderlopende wielen moeten in een uitsparing onderin de deur gemonteerd worden, tussen deze twee wielen in wordt de onderrail (voor onderin deur) ingewerkt. Deur kan tot 2mm omhoog versteld worden. 

Berekeningen 

Deurbreedte 
Afhankelijk van uw situatie is de deurbreedte: 

1. Als u een doorgaande wand hebt waarbij deur uw wand moet overlappen: Deurbreedte = netto doorgang + 50mm + 50mm  
Bij deze situatie zal uw schuifdeur 120mm in de opening blijven staan.
 

Als uw deur op een haakse wand uitkomt: Deurbreedte = netto doorgang + 50mm2. Als u een doorgaande wand hebt waarbij deur uw wand moet overlappen: Deurbreedte = netto doorgang + 50mm + 110mm  
Bij deze situatie zal uw schuifdeur 60mm in de opening blijven staan.


Als uw deur op een haakse wand uitkomt: Deurbreedte = netto doorgang plus 110mm 

3. Als u de opening volledig open wenst moet de plaat met twee wielen die de deur langs de wand begeleid naast uw opening worden gemonteerd en moet de schuifdeur  breder worden gemaakt. U heeft daar wel de ruimte nodig naast de opening om de deur dan volledig open te kunnen schuiven. Deurbreedte = netto doorgang plus 50mm + 170mm Bij deze situatie zal uw doorgang volledig vrij zijn.

Als bij sluiten deur op haakse wand uitkomt: deurbreedte = netto doorgang + 170mm 

Deurhoogte 
Deurhoogte = sparingshoogte in wand - 10 + 80 mm 

* Schuifdeur kan ook 40 mm onder plafond (bijna plafondhoog). Let op: bij plafondhoge opening / schuifdeur zal in de ruimte waar de deur NIET voor de wand langs schuift de rails achter op de schuifdeur zichtbaar zijn als de schuifdeur gesloten is.

Videos

Technische informatie

Technische informatie
Producent Ironw@re
Verkoopeenheid set
Stijl beslag industrieel, modern
Deurgewicht 80 kg
In of voor wand voor de wand
Montage rail weggewerkt in deur
Opties softclose (deur wordt laatste paar cm afgeremd en dicht getrokken)
Lagering kogellagers
Hangend / onderlopend onderlopend systeem
Materiaal en finish aluminium natuurkleurig
Toepassingsgebied binnen
Materiaalsoort deur hout, houten frame met glas, stalen frame met glas

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Onzichtbaar schuifdeursysteem schuifdeur minimaal 70cm maximaal 182 cm breed - Max 80 Kg - compleet met demping naar 2 zijden
Uw waardering

Productvragen

Customer Questions
Op de afbeeldingen van het onzichtbare schuifdeursysteem is te zien dat deze niet helemaal tot het plafonds gaat. Is dit eventueel wel mogelijk met dit systeem?

Jazeker dat kan. 1,5 cm vrij houden van plafond ivm de montage wel belangrijk. Verder wel belangrijk om te weten dat u als u in de ruimte bent waar de deur niet voor de wand langs schuift u een stuk van de aluminium rails zal zien als de schuifdeur dicht is. Achterop de schuifdeur zit immers een aluminium rails ingewerkt. Ofwel u accepteerd dit ofwel u maak in de opening een plint die dit afdekt.

Kun je me vertellen hoe groot (diameter) de onderloopwielen zijn die bij het onzichtbaar schuifdeursysteem geleverd worden? En van wat voor materiaal ze gemaakt zijn (loopvlak) . Ik wil het gaan toepassen op een tegelvloer maar daar zitten wel 1 of 2 voegen in waar de wielen overheen moeten. Alvast dank

Rond 25 mm ongeveer. Zorg ervoor dat de voegen waar de wielen rolen wat voller zijn. Zodat je minimale overgang hebt. Wielen hebben hard kunststof loopvlak. Kan tegen tegels. 

Het onzichtbare schuifdeursysteem is erg mooi. Het wordt echter maar over een korte lengte geleid middels 2 wieltjes. Is het ook degelijk en voldoende bestand tegen krachten dwars op de deur? Bijvoorbeeld als je er een keer per ongeluk tegenaan stoot? blijft de rolrichting voldoende vast en gaan er in de loop van de tijd geen speling en daarmee afwijkingen in richting ontstaan?

Jazeker. Zit ook plaat met wielen bovenop de wand die deur op zijn plek houd. Verder onderin en sleuf in de deur en een NOK op de grond. Deur kan geen kant op. Loopt zeer rechtlijnig. En is instelbaar.

In welke richtingen is de deur instelbaar? In de tekeningen zie ik een mogelijkheid van hoogteverstelling +/- 2 mm. Zijn er nog andere instelmogelijkheden, of is dat niet nodig en is de deur goed genoeg parallel aan de muur te monteren?

Blok op wand kan in meerdere richtingen versteld worden:
- omhoog en omlaag om goed in rails in deur aan te sluiten
- links van wand af of naar wand toe
- rechts van wand af of naar wand toe
- of dus in geheel van wand af of naar wand toe (als links en rechts even ver van wand af worden gesteld)

Kan dus perfect met wand uitgelijnd worden.

Did you find what you were looking for?