Traditioneel BASIC

Het kwalitatieve en functionele schuifdeursysteem serie 0400 van de Italiaanse producent Krona Koblenz. 

Filteren
per pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Toepassing 0400 schuifdeursysteem

Het B0400 systeem voor schuifdeuren gebruikt u wanneer u zelf een schuifdeur systeem voor een wand wilt maken. Ook wanneer u zelf twee wanden maakt waartussen u een schuifdeur wilt laten schuiven kunt u dit systeem toepassen. Systeem kan echter niet met geintegreerde demping geleverd worden, en het maximale deurgewicht bij dit systeem bedraagt 80Kg. Heeft u zwaardere deuren of wenst u softclose demping, kijkt u dan naar het P0500 systeem.

Wanneer welk 0400 systeem

Bij het 0400 systeem voor schuifdeuren heeft u de keuze uit een systeem met draagkracht tot 40Kg of met een draagkrach tot 80Kg. U kiest vervolgens de lengte van de rail die u nodig heeft. Bij een enkele schuifdeur moet de rail 2x zo lang zijn als de deurbreedte, bij dubbele schuifdeuren moet de rail 4x zo lang zijn als de deurbreedte van één deur.

U kunt de rail aan de wand monteren middels de optionele beugels voor wandmontage. De 0400/5 beugels zijn niet verstelbaar en geschikt voor deuren tot 20mm dik. De 34033003 beugels zijn wel verstelbaar en gebruikt u bij deuren dikker dan 20mm. U kunt de rail ook onder een op de wand gemonteerde houten lat hangen. Alle rail zijn aan de bovenzijde voorgeboord. U kunt ze dus ook rechtreeks tegen het plafond monteren. Hout met monteren van de rail ook rekening met uw plinten. Wij raden aan minimaal 5mm tussen deur en plint aan te houden. Mocht u geen plint hebben houd u dezelfde 5mm aan tussen deur en muur.

Voordelen 0400 schuifdeur systeem

- Soepele en geruisloze loopeigenschappen
- De 40Kg versie verkrijgbaar als complete pakketten voor verschillende deurbreedtes
- Rail verkrijgbaar tot lengte 600cm
- Aluminium rail is makkelijk zelf op maat te maken
- Gemakkelijk zelf te installeren
- Snelle levering uit eigen voorraad

Waarom schuifdeur systemen bij Ironw@re?

Persoonlijk advies is waar wij voor staan. Dit in combinatie met onze kennis van schuifdeur systemen en de toepassing daarvan zorgen dat u altijd weet waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Daarnaast hebben wij een zeer uitgebreid assortiment zodat wij u in vrijwel iedere situatie kunnen helpen. Wij ontzorgen u compleet door naast de systemen en de deuren en het deurbeslag aan te bieden. Inmeten en installeren van de deuren en/of deursystemen nemen wij u ook graag uit handen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Eigenschappen 0400 schuifdeursysteem

- Aluminium rail die u tegen de wand of tegen het plafond kunt monteren, bovenkant rail is voorgeboord
- Voor houten deuren van maximaal 40Kg of 80Kg
- Kunststof loopwagens voorzien van glijlagers
- Ondergeleider standaard meegeleverd bij ophangset
- Voor deurdikte vanaf 25mm
- Rail gemaakt van aluminium verkrijgbaar in verschillende lengtes
- Loopwagens voorzien van nylon loopvlak

Met welke andere producten is het 0400 systeem te combineren?

- Klik hier voor inbouw schuifdeurgrepen 
- Klik hier voor deurpanelen 
- Klik hier voor accessiores voor schuifdeur systemen

Berekeningen voor monteren B0400 schuifdeur systeem

Deurbreedte:
Bij een enkele schuifdeur: 
Opening in muur + 10 cm**. Deze 10 cm is 6 cm aan openingszijde (kant waar de deur naartoe schuift als u deze opent) en 4 cm aan sluitzijde.
Aan de openingsszijde heeft u meer overlap nodig omdat daar de ondergeleider gemonteerd zit. Deze is iets minder dan 6cm lang.
Bij een dubbele schuifdeur:
O
pening in muur + 6 cm. Deze 6 cm is de overlap aan openingszijde.
** Hierbij zijn wij ervan uitgegaan dat u de deur volledig wilt kunnen openen, met andere woorden, deur steekt niet meer door in de opening in geopende stand.
Deze afmetingen zijn geen vereisten, mocht u willen afwijken kan dat. Bij een dikke plint kunt u ervoor kiezen meer overlap te gebruiken in veband met doorkijk, tochtwering en geluid.

Deurhoogte:
U heeft nog geen deur, wat is mijn maximale deurhoogte? Maximale deurhoogte = beschikbare ruimte van vloer tot plafond - 58 mm (bij 40Kg) en - 61 mm** (bij 80Kg)
U heeft al een deur, hoe hoog moet rail worden gemonteerd? Positie bovenzijde schuifdeurrail = deurhoogte + 58 mm of 61 mm
** 58 mm of 61 mm: railhoogte + ruimte tussen onderzijde rail en bovenzijde deur (instelbaar) + ruimte tussen onderkant schuifdeur en vloer.
Heeft u een deuropening die van vloer tot plafond loopt is uw maximale deurhoogte dus beschikbare ruimte - 58 mm (bij 40Kg) en - 61 mm** (bij 80Kg) 
Loopt uw deuropening niet tot het plafond, en heeft u genoeg ruimte voor de hoogte van het systeem, hoeft u deur maar minimaal groter te zijn dan de opening.
U heeft dan aan 1cm (10mm) meer deurhoogte (ten opzichte van deuropening) meer dan voldoende.

Lengte van de rail:
U hoeft nu alleen nog de lengte van de rail te bepalen. Bij een ekele deur is dit deurbreedte maal 2. Bij een dubbele deur is dit deurbreedte van één paneel maal 4.
Voorbeeld: u heeft een deur van 93cm breed. U heeft dan een rail nodig van 186cm. De aluminium rail zijn gemakkelijk zelf op maat te maken. In geval van het voorbeeld kiest u een rail van 200cm en zaagt daar 14cm vanaf.