voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Geleidingstechniek

Geleidingstechniek voor de industrie

Telescopische geleiders en lineaire geleiders bieden een uitstekende oplossing voor industriële toepassingen waarbij precisie, sterkte en duurzaamheid een must zijn. Ze worden gebruikt om het bewegen van objecten of systemen zoals robotarmen, industriële transportsystemen en pick-and-place machines soepel en nauwkeurig te laten verlopen. Telescopische en lineaire geleiders maken gebruik van rollen of kogellagers die langs een lange, rechte geleiderbalk bewegen. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan afmetingen en materialen, waaronder lineaire geleiders, lineaire kogellagers en telescopische geleiders.

Bovendien hebben deze geleiders een hoog niveau van precisie en een uitstekende prestatie in toepassingen waar een hoge mate van betrouwbaarheid vereist is.

Type

Beslag & toebehoren

Toepassingen

Onze industriële telescopische en lineaire geleidingssytemen zijn sterk en betrouwbaar

Een telescopische geleider is een samenstelsel van geleiderprofielen die uitschuiven op kogels die op hun plaats worden gehouden door kogelkooien en stoppen op eindstops. Andere benamingen voor telescopische en lineair geleiders zijn rechtgeleiding, geleiderail, kogellagergeleider, ladegeleider, deurgeleider, telescopische rail, glijrail, glijstuk, glijscharnier of telescopische arm.

Onze producten kunnen worden toegepast als geleider voor laden, deurgeleider, toetsenbordgeleider, uitschuiftafels, meubelgeleider, hanggeleider, uitschuifplateau's, vitrines, toonbanken, ladekasten, archiefkasten, horizontaal geleiding en voor een aantal toepassingen ook verticaal geleiding.