voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Complete taatsdeursystemen op maat

Taatsdeuren zijn deuren met een bijzondere uitstraling. De deuren zitten niet aan de zijkant met scharnieren vast, maar aan de boven- en onderkant. Hierdoor draait de deur op een compleet andere manier, dan standaard deuren. Ook hebben taatsdeuren geen kozijn nodig, waardoor het geheel er minimalistisch en strak uitziet. Het deurpaneel kan met staal en glas worden uitgevoerd, maar houten en aluminium deuren zijn mogelijk. Bij Ironw@re koopt u complete taatsdeur systemen op maat. Ook is het mogelijk om losse taatsscharnieren te kopen, zodat u deze zelf kunt inbouwen.

Bekijk onze taatsdeuren


Voor welke ruimte zoekt u een taatsdeur?


Ironw@re: gespecialiseerd in taatsdeuren van topkwaliteit

Ironw@re is specialist op het gebied van taatsdeurtechniek en brengt u graag op ideeën. De mogelijkheden zijn namelijk vrijwel onbeperkt. Voor iedere behoefte, zowel zakelijk als privé, hebben we een oplossing.

Wilt u een complete taatsdeur op maat aanschaffen?
Onze specialisten staan u graag te woord. Liever zelf aan de slag met het kiezen van de juiste taatsdeur onderdelen? Maak dan gebruik van onze configurators. Dankzij onze jarenlange ervaring snappen we precies wat u nodig heeft en helpen we u dat te bereiken.

Uw taatsdeur geheel naar eigen smaak samengesteld

Taatsdeuren zijn er in alle soorten, smaken en stijlen. Zo kunt u via onze website gemakkelijk en direct aan de slag met het samenstellen. Bij Ironw@re vindt u namelijk complete taatsdeursystemen op maat voor onder andere houten taatsdeuren en taatsdeuren van glas, maar ook voor fraaie dubbele taatsdeuren. Dit in diverse systemen en geheel naar uw eigen stijl ontworpen. Hierdoor is het mogelijk om de taatsdeur in iedere ruimte in of om uw woning op te nemen. Maak het plaatje af met het juiste taatsdeur grepen en laat u inspireren door het totaalpakket. Zo samengesteld, op maat gemaakt én gemakkelijk geïnstalleerd!

Al in het bezit van een plattegrond of schets? Mail ons uw woonwensen door en wij helpen u graag aan de beste oplossing voor uw situatie!

 

Xinnix Schuifdeuren

Naast de volledig vlakwandige binnendeuren heeft Xinnix ook schuifdeursystemen in haar gamma. Deze schuifdeursystemen zorgen ervoor dat de deur volledig weg in de muur kan schuiven. 

Met dit systeem creëert u direct ook de holte/twee wanden waartussen uw deur komt te schuiven. Zowel voor houten als glazen, enkele als dubbele deuren zijn er oplossingen beschikbaar.

 

 

Onzichtbare schuifdeur

Wilt u graag een schuifdeursysteem waarbij het lijkt alsof u een zwevende schuifdeur in huis heeft? Dan is een onzichtbaar schuifdeursysteem wat u zoekt.

Deze schuifdeuren hebben een onzichtbare rail. Het is een uniek systeem met een bijzondere uitstraling. Bij Ironw@re is een onzichtbaar schuifdeursysteem mogelijk in combinatie met schuifdeuren. Zo draagt niet alleen het systeem, maar ook het type deur bij aan de opvallende uitstraling. 

 

 

Schuifdeur in plafond

De mooiste oplossing in schuifdeurland! Bij Ironw@re de keuze uit drie verschillende types. Deze systemen zijn niet alleen geschikt voor het ophangen van een enkele schuifdeur, maar ook een dubbel schuifdeursysteem in het plafond is mogelijk.

Het systeem kan zonder de afdeklijst worden toegepast waardoor de uitstraling minimalistischer en strakker is.


* De afwerklijsten naast de rails worden niet meegeleverd.  Voor vragen neem contact op. 

 

Standaard hangend PRO

Het is niet voor niets dat een hangende schuifdeur een erg populaire optie is. Ze zijn te gebruiken voor zowel smalle als brede deuren en de deur kan zowel in als voor de muur schuiven. Bovendien blijft de vloer volledig obstakelvrij.

Met de hangdeuren systemen van Ironw@re bent u bovendien verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en optimaal gebruiksgemak. De installatie voert u eenvoudig zelf uit of wij ontzorgen u het gehele proces. Zo krijgt u de hangende schuifdeur die u wilt.

 

 De voordelen van een taatsdeur

Een taatsdeur is in elk interieur een echte blikvanger. De manier waarop deze deur opent en sluit is absoluut bijzonder. De taatsdeur wordt met een scharnier aan de boven- en onderzijde gemonteerd. Hierdoor draait de deur om de verticale as. Een taatsdeur wordt daarom ook wel een pivotdeur genoemd. Daarbij heeft een taatssysteem geen kozijn nodig, waardoor de deur strak in het interieur in te passen is. Ook een drempel is niet nodig. Vloeren kunnen dus van de ene kamer zo doorlopen in de andere kamer. Dat geeft een ruimtelijk effect. Met een taatsdeur met glas is er bovendien leuk te spelen met de lichtinval. Een solide taatsdeur in de kleur van de muur valt juist helemaal weg. Zo lijkt het bijna alsof de muur open gaat, in plaats van een deur. Hoe dan ook is de taatsdeur een unieke toevoeging aan elk interieur.

Een taatsdeur op maat

Bij Ironw@re helpen we u bij het realiseren van de taatsdeur die aansluit op uw wensen. Met de losse taatsscharnieren kunt u zelf aan de slag. Deze scharnieren zijn geschikt voor houten en stalen deuren. U heeft de keuze uit diverse scharnieren, voor lichte en zware taatsdeuren. Wilt u liever een compleet taatsdeur systeem? Dat is ook mogelijk. U heeft de keuze uit diverse pakketten. Zo is er een taatssysteem geschikt voor volledig glazen deuren, maar ook voor een glazen deur met stalen omranding. Wilt u liever een houten of betonlook taatsdeur? Ook daarvoor hebben wij een geschikt systeem. Wij kunnen het losse taatsdeur systeem leveren, maar ook een bijpassend deurpaneel behoort tot de mogelijkheden.

Wat zijn uw wensen?

Wij helpen u graag bij het realiseren van een taatsdeur op maat. Vertel ons uw wensen en we gaan direct voor u aan de slag. Twijfelt u nog over de vele mogelijkheden? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom. Hier ervaart u de diverse opties zelf, zodat u de juiste keuze kunt maken. We horen graag van u.

Vragen over schuifdeuren
Hoe meet ik een opening in wand of muur?
Meet eerst de breedte van uw deuropening driemaal onder, midden en boven. Noteer de kleinste van de drie metingen. Ten tweede, meet de hoogte aan beide zijden, links en recht en noteer de kleinste meting. U heeft weet nu wat de sparingsafmetingen zijn van uw deuropening.
Welk schuifdeursysteem moet ik kiezen?
Er zijn verschillende variaties in schuifdeuren, zowel esthetisch als technisch.  Elke schuifdeur oplossing kenmerkt zicht met zijn eigen eigenschappen Schuifdeuren zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:  1.     Standaard hangend 2.     In de wand 3.     Onzichtbaar 4.     In plafond  5.     Onderlopend (ensuite)  6.     Symmetrie 7.     Parallel 8.    Schuifdeuren voor buiten
Welke deuren zijn geschikt als schuifdeur?
Met een stompe binnendeur kan u een schuifdeur maken mits deze een stabiele opbouw heeft. Let op: Gebruik geen board deuren van een Bouwmarkt. Deze deuren hebben grote kans op kromtrekken, in een schuifdeursysteem wilt u dit risico niet lopen. Ironw@re voert alleen deurpanelen met een hoogwaardige stabiele opbouw die geschikt zijn als schuifdeurpaneel.
Waarom een schuifdeur?
Een schuifdeur zorgt voor ruimtebesparing ten opzichte van een normale scharnierende deur. Ook zal een schuifdeur een echte eye-catcher zijn in uw interieur. Er zijn veel soorten schuifdeuren mogelijk van in de wand tot onzichtbaar. Bekijk alle type schuifdeuren online bij Ironw@re. Wij kunnen u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze.
Hoe zwaar mag een schuifdeur zijn?
Elk schuifdeursysteem is berekend voor een bepaald deurgewicht. Bekijk dus altijd eerst voor welk deurgewicht uw schuifdeursysteem geschikt is. Voor hout: deuren tot 231,5 x 93 zijn voor 95% niet zwaarder dan 50 Kg. Massieve deuren of deuren met glas in lood kunnen zwaarder zijn. Voor glas: glas van 10-12mm dik weegt ongeveer 25-28 Kg per m2. Voorbeeld: glas van 231,5 x 93= 58 Kg. Vraag uw glashandel naar het exacte gewicht bij twijfel Wilt u weten hoe zwaar uw deur is? Gebruik onze online deurgewicht calculator in de footer.
Hoe maak je een schuifdeur tochtvrij?
Bij een schuifdeur die voor de wand langs schuift zal er altijd sprake zijn een kier tussen muur en deur. Dit is niet ideaal t.o.v. tocht of geluidsdichtheid. Het plaatsen van een stofborstel of valdorpel kan dit verminderen. Klik op lees meer voor meer informatie!
Wat heb je nodig om zelf een schuifdeur te maken?
Bij Ironw@re heeft u benodigde onderdelen van hoge kwaliteit snel besteld, ook kunnen wij u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze. Om zelf een standaard schuifdeur te maken heeft u de volgende onderdelen nodig: 1. Schuifdeurrails Een schuifdeurrails om de deur te geleiden. De rails kan op verschillende manieren worden gemonteerd, tegen uw muur met wandbeugels of aan of in uw plafond. 2. Ophangset/wielen Een ophangset zorgt voor de verbinding tussen deur en rails 3. Ondergeleiding Zodat de schuifdeur niet kan gaan zwaaien 4. Deurpaneel Een hoogwaardig deurpaneel die geschikt is als schuifdeurpaneel. Geen board deuren van een Bouwmarkt. Deze deuren hebben grote kans op kromtrekken, in een schuifdeursysteem wilt u dit risico niet lopen. 5. Twee schuifdeurgrepen naar keuze U kunt kiezen tussen inbouwgrepen rechthoekig of rond & opbouwgrepen 6. Schuifdeurslot *optioneel U kunt kiezen tussen haaksluiting & ingewerkte insteeksloten 7. Gereedschap Meetlint – ijzerzaag – Boormachine – sleutel – schroevendraaiers
Hoe werkt een schuifdeursysteem?
Een standaard schuifdeursysteem werkt op basis van drie componenten: 1. Schuifdeurrails Een schuifdeurrails om de deur te geleiden. De rails kan op verschillende manieren worden gemonteerd, tegen uw muur met wandbeugels of aan of in uw plafond. 2. Ophangset/wielen Verbinding tussen deur en rails. 3. Ondergeleider Zonder ondergeleiding zal een schuifdeur gaan zwaaien. Schuifdeuren zijn er in veel verschillende variaties, zowel esthetisch als technisch. Bekijk alle schuifdeur oplossingen op onze website Bij Ironw@re bent u op het juiste adres voor een compleet assortiment. Wij kunnen u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze. Uw situatie heeft veel invloed om de toepasbaarheid van een schuifdeur.