voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Parallel

Parallel schuifdeursystemen

Ontdek het gemak van een parallel schuifdeursysteem. Deze techniek maakt het mogelijk om meerdere schuifdeuren in een vloeiende beweging te openen en sluiten. Dit moderne en strakke ontwerp past perfect binnen een minimalistisch interieur. Ontdek meer over schuifdeuren en hoe een parallel schuifdeursysteem het comfort en de esthetiek van elke ruimte kan verbeteren. Voor een compleet overzicht van producten en accessoires, ga naar de pagina 'alles voor schuifdeuren'. Maak het verschil in woon- en werkcomfort met de veelzijdigheid van een parallel schuifdeursysteem.

per pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Wat is een parallel schuifdeursysteem?

Een parallel schuifdeursysteem bestaat uit twee schuifdeuren die met behulp van een kabelomloopsysteem aan elkaar worden verbonden. Hierdoor bewegen de deuren altijd tegelijkertijd. Opent u de ene deur, dan zal de andere deur automatisch meebewegen. Beide deuren lopen in een eigen rails. Hierdoor schuiven de deuren voor elkaar. Zo is er maar één stuk wand nodig om de deuren volledig te openen. Dat maakt van een parallel schuifdeursysteem de ideale oplossing als u maar weinig wand over heeft, maar wel een grote doorgang wilt creëren. Dit schuifdeursysteem wordt daarom veel gebruikt voor doorgangen van ruimte naar ruimte. Voor een doorgang van 2 meter heeft u slechts 1 meter wand nodig aan de zijkant. Door de vele mogelijkheden qua deurpanelen is het systeem bovendien esthetisch in te passen in elke inrichting.

Parallel schuifdeursystemen van hoge kwaliteit

Bij Ironw@re leveren we parallel schuifdeursystemen van hoge kwaliteit. Door de hoogwaardige kogellagering en de geanodiseerde aluminium rails is het een stevig en functioneel systeem. Het werkt geruisloos en gaat lange tijd mee. U kiest uit rails met een maximale belasting van 80 of 120 kg per meter. De rails is verkrijgbaar in een lengte van 200, 300, 400 of 600 centimeter. De vloergeleiding gebeurt met een kunststof nokje. Deze plaatst u waar de muur stopt en de doorgang begint. In de onderkant van uw schuifdeur maakt u een sleuf, waar dit nokje precies in valt. In de doorgang heeft u hierdoor geen last van een obstakel.

Wat heeft u nodig voor dit schuifdeursysteem?

Het parallel schuifdeursysteem bestaat uit rails en een ophangsysteem. Allereerst kiest u de rails. Deze heeft u tweemaal nodig (voor allebei de deuren één). De lengte van één rail moet driemaal de breedte van de schuifdeur bedragen. Daarnaast heeft u een ophangset nodig. In deze ophangset zit voldoende materialen voor de montage van twee schuifdeuren. De rails kan direct tegen de plafondconstructie worden aangeschroefd. Hiervoor heeft de rails voorgeboorde gaten. Wilt u dit systeem tegen een wand aan bevestigen? Dan raden we u aan om eerst een houten brede balk op de wand te monteren. Aan de onderzijde van deze balk kunt u de rails monteren.

Persoonlijk advies voor u

Wilt u ook graag zo'n functioneel parallel schuifdeursysteem in uw woning of kantoorpand? Neem dan gerust contact met ons op en laat weten wat uw wensen zijn. Dan brengen we graag een passende offerte voor u uit. Twijfelt u nog of dit schuifdeursysteem wel écht de ideale oplossing voor u is? Ook dan horen we graag van u. We staan altijd voor u klaar met persoonlijk advies, zodat u eenvoudig het juiste systeem kiest.