voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Deursloten

Deursloten

Op zoek naar kwaliteit deursloten die gemakkelijk zelf te installeren zijn? Bij Ironw@re hebben wij ruime keuze uit verschillende insteeksloten. Een insteekslot is verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals een loopslot of cilinderslot. 
Daarnaast hebben wij ook de keuze uit een magnetisch slot en een traditioneel slot. Weet u niet precies welk slot geschikt is voor de gewenste situatie? Kijk dan aan het einde van deze pagina.


Keuze uit verschillende sloten

De meeste sloten bevatten een dagschoot en een nachtschoot. Je kunt ze daardoor met een deurkruk bedienen, maar ook afsluiten met een sleutel. Er zijn echter meer varianten beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld een loopslot, dat alleen een dagschoot heeft. Bij Ironware kunt u terecht voor elk gewenst deur slot voor uw binnendeur. In onderstaande tabel is een overzicht gemaakt met de verschillen tussen de deursloten, en de geschikte situaties voor elk slot.

Verschil tussen een mechanisch en traditioneel slot

Magnetische insteek/ deursloten hebben esthetische en functionele voordelen. De dagschoot (het deel van het deurslot dat naar buiten springt bij sluiting) is standaard 'in' en gaat pas 'uit' nadat de deur helemaal dicht is. Hierdoor is geen lelijk stootplaatje meer nodig op het kozijn. Daarnaast zijn de deursloten geruisloos in vergelijk met een standaard insteek deursloten. Mechanische deursloten vormen een goedkoper alternatief voor het magnetisch insteekslot. In ons assortiment hebben we zowel de traditionele als de magnetische deursloten.

Maatvoering

Heeft u een XinniX deursysteem waarvan u het slot wil vervangen? Dit slot heeft een andere maatvoering dan gebruikelijk. Voor deze sloten hebben wij de speciale Bonaiti magnetische insteeksloten. Deursloten met een NEMEF maatvoering zullen hier dus niet op passen.

Als maatvoering wordt vaak de NEMEF serie als maatstaf gebruikt. Alle sloten van dezelfde serie hebben dezelfde maatvoering. Dit maakt deze serie ideaal voor het vervangen van bestaande sloten. Bij Ironware is er de keuze tussen de NEMEF 1200 & 600 serie, hiervan zijn de verschillen op een rij gezet. De 600 & 1200 serie kunnen onderling niet uitgewisseld worden.

NEMEF 1200 serie:

- Geschikt voor de woningbouw
- Getest op 200.000 open- en sluitbewegingen
- Standaard maatvoering, makkelijk vervangbaar
- Meest gebruikte model voor binnenshuis.

NEMEF 600 serie:

- Geschikt voor utiliteit (kantoorbouw, ziekenhuizen, industrie)
- Getest op 1.000.000 open- en sluitbewegingen
- Standaard maatvoering. 
- Let op! Dit is een groter en robuuster model dan de NEMEF 1200 serie, hierdoor heeft dit slot een grotere uitsparing in de deur nodig.