voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Complete vouwdeursystemen op maat

Vouwdeuren zijn stijlvolle deuren voor zowel binnen als buiten. Met een vouwdeur op maat van Ironw@re geeft u een ruimte een compleet nieuwe uitstraling. Onze hoogwaardige kwaliteit harmonica deuren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten. Onze vouwdeuren worden op maat gemaakt en zijn beschikbaar met twee, vier, zes of acht panelen. Heeft een specifieke wensen voor een accordeondeur met meer panelen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee over een passende oplossing.

Bekijk onze vouwdeursystemen

Voor welke ruimte zoekt u een vouwdeur?


Ironw@re: gespecialiseerd in vouwdeuren van topkwaliteit

Ironw@re is specialist op het gebied van vouwdeurtechniek en brengt u graag op ideeën. De mogelijkheden zijn namelijk vrijwel onbeperkt. Van oplossingen voor vouwdeuren voor binnen en buiten vouwdeuren. Voor iedere behoefte, zowel zakelijk als privé, hebben we een oplossing.

Wilt u een compleet vouwdeursysteem op maat aanschaffen?
Onze specialisten staan u graag te woord. Liever zelf aan de slag met het kiezen van de juiste vouwdeur onderdelen? Maak dan gebruik van onze configurators. Dankzij onze jarenlange ervaring snappen we precies wat u nodig heeft en helpen we u dat te bereiken.

Vouwdeursystemen geheel naar eigen smaaksamengesteld

Vouwdeuren zijn er in alle soorten, smaken en stijlen. Zo kunt u via onze website gemakkelijk en direct aan de slag met het samenstellen. Bij Ironw@re vindt u namelijk complete vouwdeuren op maat voor onder andere houten vouwdeuren maar ook voor fraaie dubbele vouwdeuren. Dit in diverse systemen en geheel naar uw eigen stijl ontworpen. Maak het plaatje af met het juiste vouwdeurbeslag en laat u inspireren door het totaalpakket. Zo samengesteld, op maat gemaakt én gemakkelijk geïnstalleerd!

Al in het bezit van een plattegrond of schets? Mail ons uw woonwensen door en wij helpen u graag aan de beste oplossing voor uw situatie!


Een vouwdeursysteem voor binnen

Een vouwdeur is een ruimtebesparende en tegelijkertijd mooie toevoeging aan een interieur. Ze geven een ruimtelijke uitstraling aan een kamer, omdat ze zelf maar weinig ruimte innemen. Bij Ironw@re bestelt u een vouwdeur systeem dat bij u past, waaronder harmonica vouwdeuren en accordeondeuren. Onze systemen zijn geschikt voor zowel meubelpanelen als dikke deurpanelen. Zo kunt u alle kanten op met de vouwdeur. Voor binnen heeft u de keuze uit een vouwdeursysteem zonder of met onderrail. Zonder onderrail mag de vouwdeur uit maximaal twee panelen bestaan. Wilt u graag een bredere deur met meer panelen? Dan kiest u voor de optie met een aluminium rail op de vloer. Dit systeem is geschikt voor vouwdeuren bestaande uit acht panelen, hoewel we graag met u meedenken als u meer panelen wenst. Al onze vouwdeur systemen voor in woonkamer zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn eenvoudig te monteren.

Een professionele vouwdeur voor buiten 

Wilt u graag een stevige vouwdeur voor buiten? Bij Ironw@re koopt u de degelijke vouwdeursystemen van de Belgische fabrikant ROB. Dit systeem is geschikt voor zowel houten als stalen vouwdeuren. Maximaal mogen de panelen per stuk 300 kilogram wegen. We informeren u graag over de verschillende mogelijkheden van dit merk, zodat ook u een professionele vouwdeur voor buiten vindt die voldoet aan al uw wensen.

Vouwdeur kopen? Persoonlijke adviezen voor het beste resultaat

Bij Ironw@re willen we u de vouwdeur op maat leveren waar u écht tevreden mee bent. Niet voor niets krijgen wij van onze klanten een waardering van maar liefst een 9,1! Ook voor u zetten we graag dat stapje extra. Daarom horen we graag al uw wensen voor een vouwdeursysteem. We geven u dan een persoonlijk advies dat aansluit op uw situatie. U bent ook van harte welkom in onze showroom. Hier geven we u graag een demonstratie van de diverse mogelijkheden (nog geen vouwdeursystemen te bezichtegen, wel kunnen wij u van A tot Z adviseren), zodat u goed geïnformeerd uw keuze kan maken. Maak telefonisch een afspraak. 

Vouwdeurtechniek beslag en toebehoren

Vragen over schuifdeuren
Hoe meet ik een opening in wand of muur?
Meet eerst de breedte van uw deuropening driemaal onder, midden en boven. Noteer de kleinste van de drie metingen. Ten tweede, meet de hoogte aan beide zijden, links en recht en noteer de kleinste meting. U heeft weet nu wat de sparingsafmetingen zijn van uw deuropening.
Welk schuifdeursysteem moet ik kiezen?
Er zijn verschillende variaties in schuifdeuren, zowel esthetisch als technisch.  Elke schuifdeur oplossing kenmerkt zicht met zijn eigen eigenschappen Schuifdeuren zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:  1.     Standaard hangend 2.     In de wand 3.     Onzichtbaar 4.     In plafond  5.     Onderlopend (ensuite)  6.     Symmetrie 7.     Parallel 8.    Schuifdeuren voor buiten
Welke deuren zijn geschikt als schuifdeur?
Met een stompe binnendeur kan u een schuifdeur maken mits deze een stabiele opbouw heeft. Let op: Gebruik geen board deuren van een Bouwmarkt. Deze deuren hebben grote kans op kromtrekken, in een schuifdeursysteem wilt u dit risico niet lopen. Ironw@re voert alleen deurpanelen met een hoogwaardige stabiele opbouw die geschikt zijn als schuifdeurpaneel.
Waarom een schuifdeur?
Een schuifdeur zorgt voor ruimtebesparing ten opzichte van een normale scharnierende deur. Ook zal een schuifdeur een echte eye-catcher zijn in uw interieur. Er zijn veel soorten schuifdeuren mogelijk van in de wand tot onzichtbaar. Bekijk alle type schuifdeuren online bij Ironw@re. Wij kunnen u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze.
Hoe zwaar mag een schuifdeur zijn?
Elk schuifdeursysteem is berekend voor een bepaald deurgewicht. Bekijk dus altijd eerst voor welk deurgewicht uw schuifdeursysteem geschikt is. Voor hout: deuren tot 231,5 x 93 zijn voor 95% niet zwaarder dan 50 Kg. Massieve deuren of deuren met glas in lood kunnen zwaarder zijn. Voor glas: glas van 10-12mm dik weegt ongeveer 25-28 Kg per m2. Voorbeeld: glas van 231,5 x 93= 58 Kg. Vraag uw glashandel naar het exacte gewicht bij twijfel Wilt u weten hoe zwaar uw deur is? Gebruik onze online deurgewicht calculator in de footer.
Hoe maak je een schuifdeur tochtvrij?
Bij een schuifdeur die voor de wand langs schuift zal er altijd sprake zijn een kier tussen muur en deur. Dit is niet ideaal t.o.v. tocht of geluidsdichtheid. Het plaatsen van een stofborstel of valdorpel kan dit verminderen. Klik op lees meer voor meer informatie!
Wat heb je nodig om zelf een schuifdeur te maken?
Bij Ironw@re heeft u benodigde onderdelen van hoge kwaliteit snel besteld, ook kunnen wij u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze. Om zelf een standaard schuifdeur te maken heeft u de volgende onderdelen nodig: 1. Schuifdeurrails Een schuifdeurrails om de deur te geleiden. De rails kan op verschillende manieren worden gemonteerd, tegen uw muur met wandbeugels of aan of in uw plafond. 2. Ophangset/wielen Een ophangset zorgt voor de verbinding tussen deur en rails 3. Ondergeleiding Zodat de schuifdeur niet kan gaan zwaaien 4. Deurpaneel Een hoogwaardig deurpaneel die geschikt is als schuifdeurpaneel. Geen board deuren van een Bouwmarkt. Deze deuren hebben grote kans op kromtrekken, in een schuifdeursysteem wilt u dit risico niet lopen. 5. Twee schuifdeurgrepen naar keuze U kunt kiezen tussen inbouwgrepen rechthoekig of rond & opbouwgrepen 6. Schuifdeurslot *optioneel U kunt kiezen tussen haaksluiting & ingewerkte insteeksloten 7. Gereedschap Meetlint – ijzerzaag – Boormachine – sleutel – schroevendraaiers
Hoe werkt een schuifdeursysteem?
Een standaard schuifdeursysteem werkt op basis van drie componenten: 1. Schuifdeurrails Een schuifdeurrails om de deur te geleiden. De rails kan op verschillende manieren worden gemonteerd, tegen uw muur met wandbeugels of aan of in uw plafond. 2. Ophangset/wielen Verbinding tussen deur en rails. 3. Ondergeleider Zonder ondergeleiding zal een schuifdeur gaan zwaaien. Schuifdeuren zijn er in veel verschillende variaties, zowel esthetisch als technisch. Bekijk alle schuifdeur oplossingen op onze website Bij Ironw@re bent u op het juiste adres voor een compleet assortiment. Wij kunnen u volledig adviseren en u helpen bij uw keuze. Uw situatie heeft veel invloed om de toepasbaarheid van een schuifdeur.