voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Xinnix | Minimalistische binnendeur en schuifdeur systemen

Xinnix is een internationale leverancier van minimalistische deurkozijn en schuifdeurkozijn systemen. Xinnix biedt totaaloplossingen om deuren volledig in een wand te laten verdwijnen. Minimalisme, design en eenvoudige montage staan centraal bij deze producent. De naam Xinnix (Ik zie niks) omschrijft perfect het resultaat dat alle deursystemen bereiken.
Heeft u vragen of bent u opzoek naar advies? Neem dan contact met ons op. 

 De hoge kwaliteit van Xinnix in combinatie met onze uitgebreide ervaring, kunnen wij u de beste oplossing en service bieden voor uw project.

Ironw@re biedt een compleet pakket met alle benodigde bewerkingen in uw deur.

Uw Xinnix systemen de volgende dag al in huis hebben? Dat kan, wij hebben grote hoeveelheden op voorraad.

 


Configureer uw onzichtbare deurkozijn

Configureer uw onzichtbare taatsdeurkozijnConfigureer uw schuifdeur in de wand


X5 hout deur calculatorAlle Xinnix brochures

Xinnix heeft een groot assortiment. Heeft u voorkeur voor een product dat u niet op de site kunt vinden?
Neem dan contact met ons op, wij leveren alle artikel van Xinnix.

In deze brochure bevinden zich sfeerimpressies van binnendeur projecten waar Xinnix deur-oplossingen zijn toegepast.

In deze brochure bevinden zich sfeerimpressies van Schuifdeur projecten waar Xinnix deur-oplossingen zijn toegepast.

In deze montagefolder wordt stap voor stap uitgelegd hoe u het beste het Xinnix X1 en X2 systeem kunt monteren.

In deze montagefolder bevindt zich een uitgebreide montagehandleiding om het X5 systeem te monteren.


Montage video XinniX X1/X240 deurkozijn 

Montage video XinniX X5 Schuifdeursysteem

Inspiratie video XinniX binnendeuren

Inspiratie video XinniX schuifdeuren


Vragen over XinniX onzichtbare deurkozijnen
In welke bouwfase kan ik het kozijn het beste plaatsen?
Zo laat mogelijk in afbouw stadium - net voordat de stucadoor aan de slag gaat met de wanden waar de kozijnen in zijn verwerkt.
Is er garantie dat ik nooit een barst of scheur ga zien in het stucwerk?
Primair van belang is dat het kozijn haaks- en waterpas en zeer goed wordt verankerd in de muurconstructie. 100% spelingsvrij. Hiervoor leveren wij bij de kozijnen montagehulpprofielen en verankering. Dan is de kans op scheurvorming zeer klein. Iedere woning zet zich en in iedere woning wordt (hopelijk) geleefd. Een garantie dat nooit haarscheurtjes te zien zullen zijn, is dus onmogelijk. Er is geen stucadoor die kan garanderen dat zich nooit ergens op een wand een scheurtje zal vormen.
Kan ik dit kozijn ook in een renovatieproject toepassen?
Jazeker. Het kozijn past in alle typen wanden (houtskelet - metalstud of steens) en kan prima in de plaats van een bestaand houten kozijn of stalen worden geplaatst.
Kan ik plinten op de wand plaatsen?
Bij ingewerkte plinten: geen probleem (ingewerkt in wand / gelijklopend met stucwerk (denk aan onze xinnix plinten - mogelijk op aanvraag)

Bij "gewone" (opliggende) plinten: Bij een opentrekkend deurblad moet de plint aan de openingszijde 45° afgeschuind worden. Bij een openduwend deurblad moet de plint in de openingszijde ingewerkt worden.
Mag ik een stucstop op het kozijn plaatsen?
Nee dat is niet de bedoeling. De kleine trapeziumvormige rand aan het einde van het kozijn is een soort stucstop waar de stucadoor tegenaan moet stucen / op af moet gaan strijken voor het beste optimale resultaat.
Voor welke muurtypen is dit kozijn geschikt?
Voor alle typen muren, houtskelet, metalstud, metselwerk enzovoorts. Minimale afgerkte muurdikte van 75 mm is aangeraden. 
Wat is de minimale muurdikte bij dit systeem?
Bij dit systeem is de minimale benodigde muurdikte 70 mm.
Welk type deuren kan ik in xinnix deurkozijn plaatsen?
Alle (kwalitatief hoogwaardige) stompe deuren kunnen in principe worden toegepast. 80% van onze klanten kiest voor schilders / ter plaatse af te lakken deuren. Steeds vaker zien wij ook houtfineer, freeslijn deuren, strakke paneeldeuren, HPL deuren met folie enzovoorts.

Dat is het mooie aan dit systeem. U kunt elk willekeurig type deur toepassen. Ironw@re levert de systemen los of compleet met deuren en bewerkingen. De deuren bij Ironw@re zijn kwalitatief hoogwaardig. Wij letten goed op de stabiliteit van de deuren. Er is niks zo lelijk als een minimalistisch xinnix deurkozijn met een kromme deur. 
Welke afwerking komt er nog op het aluminium XinniX kozijn?
Het aluminium XinniX kozijn kan gewoon worden mee geschilderd met de kleur van de muur. (muurverf) Het kozijn is af fabriek voorbehandeld met een overschilderbare primer
Installeert Ironw@re ook XinniX deursystemen?
Ja op verzoek schakelen wij een montage team voor u in. Voor B2B of B2C. In onze demoruimte kunnen we ook een demonstratie of instructie sessie geven. 

Het belangrijkste punt bij de montage is het uitlijnen van de kozijnen tov de wand en het haaks / waterpas en goed verankeren van kozijn met de wandconstructie. Wat enorm helpt is een zuivere sparing / opening in wand.
Bij poriso of  alternatieve gemetselde wanden is een mooie strakke rechte opening een enorme besparing op een vlotte en soepele goede verankering van kozijn met wand.
Hoe groot moet de opening / sparing zijn voor een XinniX kozijn?
Inbouw afmetingen (exact) van het kozijn (vanaf peil): breedte = deurbreedte + 55 mm & hoogte =deurhoogte + 26,5 mm. De inbouwafmetingen rekening houdend met wat stelruimte zijn: breedte = deurbreedte + 70 mm & hoogte= deurhoogte + 35 mm
 
 
Hoe groot is de hangnaad rondom de deur in een XinniX kozijn?
Als u bij ons ook de deuren besteld zorgen wij dat deze (de deuren) iets arms worden gefreesd op ons machine park. Hierdoor behalen we een hangnaad van rond de 2,5 -3 mm rondom. Een zeer strak eindresultaat.

Wat voor deurbeslag (deurkrukken) kunnen er op een XinniX deur?
Elk type deurkruk wat u maar kunt bedenken kan er eigenlijk wel op. We kunnen de kozijnen leveren met diverse soorten sloten of sluit mogelijkheden. Deur insteekslot zit bij het kozijn inbegrepen - de krukken of bediening niet. Dit is een sluitpost.
Wat voor sloten - bediening kan er allemaal op een xinnix deur oplossing?
Er zijn veel keuze mogelijkheden:

Standaard in kozijn pakket:

- met magnetisch loopslot tbv een deurkruk en rozet
- met magnetisch vrij bezet slot  - wc slot voor deurkruk en vrij bezet knop
- met magnetsich cilinderslot - voor een kruk en cilinder


OPTIONEEL: (meerprijs)
- met 3 puntsluiting van Winkhaus
- Met 3 puntsluiting en gemotoriseerd slot (domotica / hotel)
- Met XA- NZ magneet (zodat u geen kruk hoeft te plaatsen maar bijvoorbeeld een knop of T kruk - of komgreep of wat u maar mooi vind...alles behalve en kruk (deur kan niet op slot)
- Met No-Ha slot - meest minimalistische oplossing - plaatje wat in deurvlak wordt ingewerkt


Levert u ook deuren bij dit systeem?
Jazeker. Wij leveren diverse soorten en maten deuren. Bijna alles is mogelijk. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige deuren. Stabiel en robuuste opbouw uit Merantu randhout.

- Verfdeuren: zelf aflakken -bekijk onze verfdeuren
- HPL deuren: verfdeur opbouw maar dan met folie als toplaag - krasvast - slijtvast - gelijk op kleur of in patronen - bekijk onze HPL deuren
- Houtfineerdeuren: verfdeur opbouw met toplaag van echt houtfineer (bijv eiken) - bekijk onze houtfineer deuren
- Paneeldeuren
-
Wat is het verschil tussen X1 en X2?
X1: Dit is het breedste Xinnix profiel geschikt voor wanden van minimaal 100 mm dik. Met dit kozijn kunnen de deuren alleen trekkend geopend worden vanaf de vlakke zijde. Het X1 systeem is gemaakt voor deuren die naar u toe open getrokken worden, gezien vanaf de minimalistische kant. Indien nodig kunnen de kozijnen in iedere gewenste maat (tot maximaal 3500mm hoog) geleverd worden. Daarbij heeft u de mogelijkheid de kozijnen tot op de millimeter nauwkeurig op maat te laten maken. X2: Dit is een smal en veelzijdig Xinnix profiel. In bijna alle situaties kan er een X2 kozijn worden toegepast. Het X2 systeem is gemaakt voor deuren die naar u toe open getrokken of geduwt worden, gezien vanaf de minimalistische kant. Indien nodig kunnen de kozijnen in iedere gewenste maat (tot maximaal 3500mm hoog) geleverd worden. Daarbij heeft u de mogelijkheid de kozijnen tot op de millimeter nauwkeurig op maat te laten maken.

Vragen over XinniX Schuifdeuren in de wand
Hoe meet ik een opening in wand of muur?
Zie onderstaande afbeelding om te zien hoe u de grootte van de grove opening nauwkeurig kunt meten. Meet eerst de breedte tussen de noppen van de deuropening driemaal (afbeelding 1) en noteer de kleinste van de drie metingen. Ten tweede, meet de hoogte aan beide zijden (afbeelding 2) en noteer de kleinste meting.   
Kan de deur bij xinnix ook als laatste geplaatst worden?
Ja, bij de X5 PURE afwerking kan de deur als laatste geplaatst worden, na het stucen en compleet afwerken van de wand. Deur kan er zo ook altijd weer uit gehaald worden mocht u ooit een andere deur bij systeem willen plaatsen.
Wat is het verschil tussen XINNIX afwerking en PURE afwerking?
Bij PURE (die wij aanraden) zit de ophanging ingefreesd in de deuren. Waardoor deur 4-5 mm onder rails komt te hangen. Grote voordeel dus dat deur er als laatse in kan worden gehangen en er altijd weer uit kan. XinniX zelf promoot de X5 PURE als de plafondhoge oplossing in een verlaagd plafond - wij adviseren deze omdat het bouwproces effiecienter wordt. Deur kan er als laatste in. En er altijd weer uit. Bij Xinnix Afwerking komen er bovenop de schuifdeur traditionele ophangbeugels die zorgen voor een kier tussen onderkant schuifdeurrails en bovenkant deur van zo'n 2,5 cm hoog. Die moet worden weg gewerkt met een stuk gipskarton wat bij de afwerkset in het X5 system mee leveren. Grootste nadeel hiervan is dat de deur tegelijk met plaatsen van X5 systeem moet worden afgehangen. Anders kan de wand niet worden afgegipst en worden gestuced.

 
Kunnen jullie dit systeem ook komen monteren?
Ja, op verzoek schakelen wij ons montage team voor u in. 

In onze demoruimte kunnen we ook een demonstratie of instructie sessie (B2B) geven. Wat enorm helpt is een zuivere haakse en waterpas sparing / opening in wand die al is voorbereid (na overleg met onze adviseurs)

Onze meerwaarde zit hem dan in het plaatsen van het XinniX X5 systeem. Het afgispen en stucen zijn zaken die wij niet uitvoeren. Daar zijn stucadoors en schilders voor. Meer informatie? Bekijk onze montage pagina
Is de vloer obstakel vrij?
Jazeker - nog een uniek punt aan dit systeem.
De deur wordt aan de onderzijde begeleid door een kunststof nokje wat net in de wand zit. En dus uit het zicht en uit de weg.
Welke muurdikte adviseert u - hoe kan ik wand afwerken?
Het X5 systeem is er in 3 basis varianten

X5 (behangklaar)
X5 enkel gips (100mm)
 : MS75 of hout 75mm  plus 2 x 12,5 mm gipskartonplaten of stucplaten -
Wanddikte: 75 mm basis wand + 12.5 mm gipsplaat  zijde 1+ 12.5 mm gipsplaat zijde 2 = totaal 100 mm dikte (75 + 12.5 +12.5)

Bij deze variant blijft er te wenig over om te stucen. Filmen van wand kan wel..of behangen.  Deze adviseren wij allen indien echt miinimale muurdikte noodzakelijk is- bij deuren tot max 211,5 hoog. En atijd advies bij deze variant om glasvezel versterkt gipskarton te nemen (of gelijkwaardige beplating)

X5D (ons meest geadviseerde oplossing)
X5 dubbel gips (125 mm): MS75 of hout 75mm plus 2 x 12,5 mm gipskartonplaten  plus 2 x 9 mm stucplaten + 2 x stucen 3,5 mm per zijde
Wanddikte: 75 mm basis wand + 12.5 mm gipsplaat zijde 1 + 12.5 mm gipsplaat zijde 2 plus per zijde dan nog 9 mm stucplaat - hebben we per ...
Kan ik aan het X5 systeem een wasbak of wc ophangen?
Nee dit raden we af. De wanddikte ter plekke van de schuifdeur holte is daar niet sterk genoeg voor. Een eenvoudig schilderij in de X5D of X5D32 is prima.
Levert u ook deuren bij het Xinnix x5 systeem?
Jazeker.
Wij leveren diverse soorten en maten deuren. Bijna alles is mogelijk. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige deuren. Stabiel en robuuste opbouw uit Merantu randhout. Wij kunnen de deur volledig voor u voorbewerken.
Alle bewerkingen die nodig zijn voor het systeem, wij frezen: gekozen systeem en gekozen greep en/of slot
- Verfdeuren: zelf aflakken
- HPL deuren:Verfdeur opbouw maar dan met folie als toplaag - krasvast - slijtvast - gelijk op kleur of in patronen
- Houtfineer deuren: Verfdeur opbouw met toplaag ...
Hoe groot moet ik de opening maken in de wand waar de schuifdeur moet komen?
1. Sparingsbreedte:

Enkele schuifdeur:

Sparingsbreedte bij XinniX en PURE afwerking gelijk:
2 x deurbreedte + 10 mm moet opening in wand worden
vb: u wenst deur van 93 cm wand in te schuiven: 2 x 93 cm plus 1 cm = sparing van 187 cm breed Dubbele schuifdeur:
Sparingsbreedte bij XinniX en PURE afwerking gelijk:
4 x deurbreedte - 40 mm moet opening in wand worden
vb: u wenst 2 x deur van 93 cm wand in te schuiven: 4 x 93 cm minus  4 cm = sparing van 368 cm breed


2. Sparingshoogte:

Sparingshoogte PURE afwerking (advies): deurhoogte plus 7 cm
Sparingshoogte XinniX afwerking: deurhoogte plus 9 cm

vb: deur 231,5 hoog- met PURE afwerking - openings hoogte wordt 231,5 plus 7cm = 238,5 cm
Kan de X5 schuifdeur volledig de wand in?
Jazeker. Opening wordt volledig vrij als u dat wenst. Moet niet. Nog een uniek voordeel van dit schuifdeur in de wand systeem.

Wij adviseren deze grepen als u deur volledig in de wand wenst te laten verdwijnen: Inbouw schuifdeurgreep
Inbouw schuifdeurgreep compleet (Meest verkocht)
Wat is het maximale schuifdeurgewicht van het X5 schuifdeursysteem?
Uw deur mag maximaal 120 Kg wegen. Voor de hele grote schuifdeuren vragen wij u ons te contacteren.
Wij hebben speciale grote schuifdeuren met speciale licht gewicht vullingen. Voor schuifderen breder dan 150 cm en hoger dan 250 cm. Voor extreme deurmaten kunnen we deuren ook koppelen.Hoeveel weegt mijn schuifdeur?De meeste deuren tot 299 cm hoog komen niet boven de 70 Kg. Ter indicatie- tot 231,5 en 103 breed - max 40 Kg- tot 250 en 103 breed - max 50 Kg- tot 299 en 103 breed max 70 Kg  Deurgewicht calculator
Plaats geen eindstop in de rail maar gebruik de meergeleverde deurbumper.

Bij het X5 syteem wordt een eindstop geleverd, wij adviseren deze niet te gebruiken. 
Het is na montage niet mogelijk om deze te stellen of te vervangen. Daarom adviseren wij om de meegeleverde deurbumper van 10 mm dik te monteren. Zie voor meer informatie de bijsluiter bij het product of in uw orderbevestiging. 

Welk Xinnix systeem past bij uw situatie?

X1 - Onzichtbaar Deurkozijn
Alleen trekken vanaf minimalistische zijde - minimale muurdikte 100mm

X240 - Onzichtbaar Deurkozijn
Trekken en duwen vanaf minimalistische zijde (meest voorkomend) - minimale muurdikte 75mm

X240B -zwart - Onzichtbaar Deurkozijn
Standaard X240 systeem met zwart kozijn en zwarte scharnieren

XinniX X5 schuifdeursysteem
Onzichtbaar schuifdeursysteem voor houten en glazen deuren


Wat zijn de voordelen van Xinnix?

✔ Esthetisch minimalistisch & strak.

✔ Kwalitatief zeer hoogwaardig, gehele systeem uit aluminium.

✔ Zeer betrouwbaar, door materiaalkeuze geen werking in materiaal.

✔ Premium scharnieren; getest op 200.000 open/sluit bewegingen.

✔ Brandwerend, getest in laboratorium.

✔ Eenvoudig te plaatsen en stellen.


Waarom Xinnix kopen bij Ironw@re?

✔ Door de hoge kwaliteit van Xinnix in combinatie met de uitgebreide ervaring van Ironw@re, kunnen wij u de  beste oplossing en service bieden voor uw project.

✔ Ironw@re biedt een compleet pakket, niet alleen de losse componenten, maar ook alle benodigde bewerkingen.

✔ Wij hebben heeft grote hoeveelheden voorraad, waardoor de levertijden zeer beperkt zijn.

✔ Indien gewenst biedt Ironw@re naast de producten ook projectbegeleiding en installatie met ervaren monteurs