voor bedrijven & consumenten in NL en BE

Parallel

Parallel systemen voor houten schuifdeuren

Een degelijk en functioneel schuifdeursysteem om parallelle schuifdeuren (2 deuren voor elkaar in 2 rails) af te hangen. Compleet met een parallel kabelomloopsysteem waardoor de deuren met elkaar worden verbonden. De oplossing in situaties waar een grote doorgang is gewenst maar weinig muuroppervlak is om de schuifdeuren te plaatsen. Beweeg deur 1 & deur 2 zal mee bewegen. De lagering is kwalitatief hoogwaardig. Het systeem is geruisloos.

Voor schuifdeuren zwaarder dan 80 Kg gebruikt u de rails die 120 Kg belasting kan dragen. De ophangset is standaard voor 120 Kg deuren geschikt. De rail is bepalend voor het maximale deurgewicht. Rails kan direct tegen plafondconstructie worden gemonteerd d.m.v. voorbegoorde gaten in rails.

per pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een parallel schuifdeur systeem?

Heeft u een kort stukje wand/muur maar wenst u een grote opening af te sluiten? Dan is dit uw oplossingen. 2 deuren die in open stand voor elkaar voor de wand staan en gesloten parallel aan elkaar de opening afsluiten. Voor doorgangen van ruimte naar ruimte. Woonkamer naar keuken of in bedrijfs ruimtes. Mogelijkheden zijn oneindig.

De vloergeleiding is bij deze systemen zeer eenvoudig. Een kunststof nokje wat we in ophangset mee leveren. Deze komt niet in de doorgang en is geen obstakel. Dit nokje komt daar waar muur stopt en opening begint. Onder in schuifdeur maakt u een sleuf in de schuifdeur. Die loopt over het nokje heen. De tweede schuifdeur wordt begeleidt door een meeloop systeem wat op de eerste schuifdeur wordt geplaatst. Er is dus GEEN obastkale in de doorgang.

Welke componenten nodig?

1. Kies 2 maal lengte rails (raillengte = 3 x schuifdeurbreedte) Rails kan direct tegen plafondconstructie aan worden geschroefd d.m.v. voorbegoorde gaten in rails.
2. Indien u de rails tegen plafond aan wenst te schroeven kiest u alleen nog maar de ophangset. Deze is compleet voor 2 schuifdeuren.
3. Als u dit systeem tegen een wand aan moet bevestigen adviseren wij eerst een houten bredere balk op wand te monteren. U kan dan aan onderzijde van deze balk onze rails bevestigen via voorgeboorde gaten in rails.

Voordelen parallele schuifdeur systeem

- 2m opening met 1m wand / deuren afsluiten
- Bedien maar 1 deur en andere deur gaat automatisch parallel mee open of dicht --> gemak
- Kwalitatief zeer hoogwaardig - sterk en compact en goede materiaal finish
- Lagering wielen met kogellagers 

Waarom parallel schuifdeur systeem bij Ironw@re kopen?

- Persoonlijk advies - verstand van producten en toepassingen
- Altijd een oplossing voor een schuifdeur
- Snelle leverig uit voorraad
- Koerier bezorgservice tot en met 600 cm lang

Eigenschappen parallel schuifdeursysteem

- rails aluminium geanodiseerd
- belasting 80 of 120 kg / meter
- bevestiging om 20-30 cm
- rails in lengtes 200, 300, 400 en 600 cm
- deur in hoogte verstelbaar

Berekeningen

Deurbreedte: Netto opening + 33 mm + 33 mm gedeeld door 2 (voorbeeld: 180 cm opening: 1800 + 33 + 33 / 2 = 933 mm breede deuren)

Deurhoogte:
U heeft nog geen deur, wat is mijn maximale deurhoogte? Maximale deurhoogte = beschikbare ruimte van vloer tot plafond - 72 mm 
U heeft al een deur, hoe hoog moet rail worden gemonteerd? Positie bovenzijde schuifdeurrail = deurhoogte + 61 mm
** 72 mm: railhoogte + ruimte tussen onderzijde rail en bovenzijde deur (instelbaar) + ruimte onderkant schuifdeur en vloer.